BANANA TIRAMISU Italijanski klasik na drugačiji način, sočan i kremast

Ivana Pavlović

09:15

Slatki kutak 0

Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa bananama ćete obožavati.

banana tiramisu
Shutterstock

Potrebno je
Za biskvit

  • 300 g piškota

Za fil

  • 400 ml slatke pavlake
  • 500 g maskarponea
  • 50 g šećera u prahu
  • 3-4 banane
  • kakao za posipanje


Priprema:
Zasebno umutite slatku pavlaku pa dodajte šećer. Dodajte maskarpone pa sjedinite u krem. Ostavite da se prohladi. Presecite banane na pola po dužini . Piškote natopite u kafu, pa preko njih poređajte banana, pa premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Ostavite tiramisu par sati u frižideru da se hladi, a najbolje preko noći, pa pospite kakaoom.

@moja.trpeza GREŠKE KADA PRŽITE JAJA Ovako se nikada neće lepiti za tiganj, ni biti gumena #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading