BANANA TIRAMISU Italijanski klasik na drugačiji način, sočan i kremast
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa bananama ćete obožavati.

Potrebno je
Za biskvit
Možda vas zanima:

TIRAMISU SA KESTENOM Italijanski slatkiš na drugačiji način, savršen uz omiljeni napitak
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Italijanski klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Neodoljiv kolač u sočnom spoju sa kafom i pistaćima.

TIRAMISU Italijanski specijalitet mekan kao duša, u savršenom spoju sa kafom
Kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.

TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.
- 300 g piškota
Za fil
- 400 ml slatke pavlake
- 500 g maskarponea
- 50 g šećera u prahu
- 3-4 banane
- kakao za posipanje
Priprema:
Zasebno umutite slatku pavlaku pa dodajte šećer. Dodajte maskarpone pa sjedinite u krem. Ostavite da se prohladi. Presecite banane na pola po dužini . Piškote natopite u kafu, pa preko njih poređajte banana, pa premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Ostavite tiramisu par sati u frižideru da se hladi, a najbolje preko noći, pa pospite kakaoom.

LAVA MAFINI Brzi čokoladni desert koji se topi u ustima
Služite uz kuglu sladoleda.

PEČENI ČIZKEJK SA JABUKAMA Sočni desert ukusa koji priča priče, po receptu bez mane
Sočan i sladak, bićete oduševljeni ukusom.

NEODOLJIVI MLEČNI KOLAČ Lagani, kremasti desert za prave sladokusce
Jednostavan kolač neodoljivog ukusa.

SLATKA PITA SA BUNDEVOM I JABUKAMA Mirisna poslastica koja će vas zasladiti u momentu
Mekana kao duša i sočna, pravićete stalno.

DUBAI MAFINI Ako ste voleli čuvenu čokoladu, ovaj desert nećete moći da prestanete da jedete
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)