POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.

Potrebno je
Možda vas zanima:

TIRAMISU SA JABUKAMA Neodoljivi desert u savršenom voćnom spoju, rajskog ukusa
Italijanski desert na drugačiji način, najbolje stavite odmah duplu meru.

TIRAMISU SA JAGODAMA Italijanski desert mekan kao pamuk, savršen uz šoljicu kafe
Čuveni italijanski desert sa piškotama i kafom možete da napravite sa različitim sastojcima.

TIRAMISU U ČAŠI ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO Gotov za 15 minuta, a idealan za iznenadne goste
Neodoljivi kolač na malo drugaliji način, za sve ljubitelje kafe.

TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
Za koru:
- 200 ml ulja
- 1,5 čaša od jogurta vode
- 450 gr brašna
- 320 g šećera
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica vanilin šećera
Za fil:
- 1 margarin
- 200 ml biljne slatke pavlake
- 6 kašika šećera u prahu
- 1 kašičica kakaoa
- 2-3 kapi ruma
Za sirup:
- 300 g šećera
- 300 ml vode
- 2 kašičice instant kafe
- 100 ml ruma
Za glazuru:
- 250 g čokolade za kuvanje
- 1 kašika šećera
- 4 kašike vode
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu, ulje, sodu bikarbonu i šećere pa sipajte brašno i umutite. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se kora prohladi pa je podelite na 2 dela. Zatim, penasto umutite margarin sobne temperature, pa umešajte biljnu slatku pavlaku. Dobro umutite. Dodajte kakao, rum i šećer u prahu, pa mikserom sjedinite. U vodi otopite šećer pa dodajte kafu i promešajte. Pustite da se ohladi, pa dodajte i rum. Koru stavite u tepsiju pa prelijte sirupom. Onda premažite filom, pa stavite drugu koru, premažite sirupom i filom, i izravnajte. U šerpici zakuvajte vodu sa šećerom, pa kada se šećer otopi, dodajte čokoladu, i kuvajte, na umerenoj temperaturi, uz neprestano mešanje. Na kraju, prelijte glazurom i pospite kakaom. Stavite tiramisu u frižider da se ohladi, pa secite i služite. Bon appetit!

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)