POSNA MARKIZA TORTA Nepečena očaravajuća poslastica koja budi sva čula

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Ako volite čokoladne poslastice, ovu tortu ćete obožavati.

keks markiza torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g posnog keksa
  • 250 g margarina
  • 250 g šećera u prahu
  • 200 g mlevenih lešnika
  • 200 g čokolade za kuvanje

Priprema:

U jednoj posudi penasto umutite margarin sa šećerom u prahu. Dodajte mlevene orahe i promešajte. Otopite čokoladu na pari, pa dodajte u fil. Sve promešajte da se smesa sjedini. U malo soka umačite keks pa ređajte na tacnu. Premažite fil preko keksa. Dekorišite sa otopljenom čokoladom i pospite krupno seckanim lešnicima. Ostavite tortu u frižideru da se ohladi. Bon appetit!



 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading