POSNA MARKIZA TORTA Nepečena očaravajuća poslastica koja budi sva čula

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Ako volite čokoladne poslastice, ovu tortu ćete obožavati.

keks markiza torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g posnog keksa
  • 250 g margarina
  • 250 g šećera u prahu
  • 200 g mlevenih lešnika
  • 200 g čokolade za kuvanje

Priprema:

U jednoj posudi penasto umutite margarin sa šećerom u prahu. Dodajte mlevene orahe i promešajte. Otopite čokoladu na pari, pa dodajte u fil. Sve promešajte da se smesa sjedini. U malo soka umačite keks pa ređajte na tacnu. Premažite fil preko keksa. Dekorišite sa otopljenom čokoladom i pospite krupno seckanim lešnicima. Ostavite tortu u frižideru da se ohladi. Bon appetit!



 

Možda vas zanima:

kolač sa piškotama

BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Desert pevačice Jovane Pajić od kog će vam poći voda na usta

17:00

7 decembar, 2024

Slatki kutak

Jovana Pajić, pevačica koja je novim pesmama „Prezime se briše“ i „Ludilo moje“ napravila veliki povratak na muzičku scenu, pokazala je i da se odlično snalazi u kuhinji. Majka dve devojčice i bivša supruga frontmena Tropiko benda podelila je recept za neodoljivi kolač sa piškotama. Uživaćete u svakom zalogaju, a ako je sudeći po Jovaninoj vitkoj liniji, neće vas ugojiti ni gram.

Komentari (0)

Loading