KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.

keks markiza torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g mlevenog keksa
  • 5 jaja 
  • 200 g čokolade
  • 200 g margarina
  • 3 dl mleka
  • 200 g šećera u prahu 
  • 300 g šlaga

Priprema

Žumanca odvojite od belanca, pa dodajte 150 g šećera i umutite. Umešajte margarin pa još mutite mikserom dok se sastojci dobro ne sjedine. Čokoladu otopite pa je dodajte smesi sa žumancima. Zatim, belanca umutite u čvrst sneg, uz dodavanje ostatka šećera. Sneg od belanaca dodajte u čokoladni fil. U toplo mleko umačite mleveni keks pa ga ređajte po dnu kalupa. Preko premažite čokoladni fil, pa red mlevenog keksa, čokoladni fil i mleveni keks. Umućenim šlagom, nafilujte tortu. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading