KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 300 g mlevenog keksa
- 5 jaja
- 200 g čokolade
- 200 g margarina
- 3 dl mleka
- 200 g šećera u prahu
- 300 g šlaga
Priprema
Žumanca odvojite od belanca, pa dodajte 150 g šećera i umutite. Umešajte margarin pa još mutite mikserom dok se sastojci dobro ne sjedine. Čokoladu otopite pa je dodajte smesi sa žumancima. Zatim, belanca umutite u čvrst sneg, uz dodavanje ostatka šećera. Sneg od belanaca dodajte u čokoladni fil. U toplo mleko umačite mleveni keks pa ga ređajte po dnu kalupa. Preko premažite čokoladni fil, pa red mlevenog keksa, čokoladni fil i mleveni keks. Umućenim šlagom, nafilujte tortu. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA MARKIZA Nepečena poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, otopićete se od miline
Fenomenalna torta pravi se brzo i lako, a nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
MARKIZA TORTA Nepečena poslastica sa piškotama oduševiće goste na slavskoj trpezi
Torta sa piškotama u slatkom spoju sa čokoladom.
MARKIZA TORTA Očaravajuća nepečena poslastica sa piškotama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike.
MARKIZA Nepečena poslastica koja je neizostavna na svakoj svečanoj trpezi
Kraljica svakog bitnog događaja i svečane trpeze, a priprema je tako jednostavna.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)