SLADOLED TORTA Nepečena poslastica od samo 3 sastojka, a ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

09:20

Slatki kutak 0

Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive.

sladoled torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g zaslađene slatke pavlake
  • 2 kašike krema od lešnika
  • 300 g napolitanki

Priprema
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte dve kašike krema. Dobro izmiksajte i smesu podelite na četiri jednaka dela. Sa strane pripremite dublji, pravougaoni kalup (otprilike mera 21x11), premažite ga uljem i obložite providnom, kuhinjskom folijom. Četvrtinu smese rasporedite ravnomerno po kalupu, pa po tome poređajte napolitanke. Zatim nastavite tako dok ne potrošite sve sastojke, a imajte na umu da poslednji sloj treba da bude fil od krema i slatke pavlake. Kad završite, ređanje, poravnajte poslednji sloj, prekrijte tortu providnom folijom i odložite u zamrzivač na dva sata.

 



 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading