RABIN TORTA Očaravajuća čokoladna poslastica gotova za tren oka, a nikad kremastija
Ako volite čokoladne torte, ovu poslasticu ćete obožavati.
Potrebno je
- 12 jaja
- 400 g čokolade
- 250 g šećera
- 250 g mlevenog keksa
- 350 g putera
- 500 g šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite puter sa šećerom. Umešajte žumanca, mleveni keks i otopljenu čokoladu. Zasebno sjedinite belanca pa ih umutite sa prethodnom smesom. Podelite na 2 dela. Prvi deo odložite u frižider, a od druge polovine ispecite 4 korice. Pleh obložite papirom za pečenje. Pecite korice u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite šlag. Ređajte redosledom kora fil šlag. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Dekorišite tortu po izboru. Prijatno!
Možda vas zanima:
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
PAO DE LO DE OVAR Portugalska sunđerasta poslastica koja očarava od 1700.godine
Jednostavan recept od jaja, brašna i šećera uspeće svima, a uživaćete u svakom zalogaju.
RAZLOZI ZAŠTO JE POMORANDŽA ZDRAVA Ali ako imate ovu bolest bolje je preskočite
Namirnica izuzetno bogata vitaminom C ima niz zdravstvenih prednosti, ali kao i sve treba je koristiti umereno.
CRNO ŽUTI KOLAČ SA MAKOM Desert koji se ne odbija, sladak i poseban
Fenomenalan slatkiš za pravo uživanje.
POSNA BUNDEVARA Sočna poslastica za hladne dane, mekana i ukusna
Ukućani će stajati u redu za još, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVE RUM BOMBICE Sitni kolači savršeni za početak Božićnog posta,a tope se u ustima
Brzi sitni kolači savršeni za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu..
POSNI DUNAVSKI TALASI Kolač sa višnjama koji nimalo ne zaostaje za originalom
Pogodni i za dane posta, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)