RABIN TORTA Očaravajuća čokoladna poslastica gotova za tren oka, a nikad kremastija

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Ako volite čokoladne torte, ovu poslasticu ćete obožavati.

rabin torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 12 jaja
  • 400 g čokolade
  • 250 g šećera
  • 250 g mlevenog keksa
  • 350 g putera
  • 500 g šlaga

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite puter sa šećerom. Umešajte žumanca, mleveni keks i otopljenu čokoladu. Zasebno sjedinite belanca pa ih umutite sa prethodnom smesom. Podelite na 2 dela. Prvi deo odložite u frižider, a od druge polovine ispecite 4 korice. Pleh obložite papirom za pečenje. Pecite korice u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite šlag. Ređajte redosledom kora fil šlag. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Dekorišite tortu po izboru. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading