RABIN TORTA Očaravajuća čokoladna poslastica gotova za tren oka, a nikad kremastija
Ako volite čokoladne torte, ovu poslasticu ćete obožavati.
Potrebno je
- 12 jaja
- 400 g čokolade
- 250 g šećera
- 250 g mlevenog keksa
- 350 g putera
- 500 g šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite puter sa šećerom. Umešajte žumanca, mleveni keks i otopljenu čokoladu. Zasebno sjedinite belanca pa ih umutite sa prethodnom smesom. Podelite na 2 dela. Prvi deo odložite u frižider, a od druge polovine ispecite 4 korice. Pleh obložite papirom za pečenje. Pecite korice u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite šlag. Ređajte redosledom kora fil šlag. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Dekorišite tortu po izboru. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)