TIRAMISU ROLAT Desert sa kafom budi sva čula, a gosti će ga obožavati

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.

tiramisu rolat
Shutterstock

Sastojci:

Za patišpanj:

  • 4 jajeta
  • 160 g šećera
  • 110 g brašna
  • 10 g kukuruznog skroba
  • 30 g kefira
  • 15 ml ulja
  • 1 kašičica vanilinog šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za krem:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 250 g krem sira
  • 80 g šećera u prahu
  • 8 g vanilinog šećera

Za premazivanje:

  • 150 ml sveže skuvane kafe

Dodatno:

  • kakao prah
  • šećer u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja i šećere. Kad se smesa sjedini i postane svetla i prozračna. Dodajte kefir i ulje, pa ponovo promešajte mikserom. U testo dodajte brašno, skrob i prašak za pecivo. Mutite na slaboj brzini dok ne dobijete glatko testo. Testo izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pospite šećerom u prahu. Zatim skuvajte jaku kafu pa je ohladite. Umutite dobro ohlađenu slatku pavlaku pa dodajte šećere. Umešajte krem sir. Dobro umutite. Sklonite papir za pečenje ša patišpanj potopite u hladnu kafu.  Stavite veći deo krema preko patišpanja pa poravnajte. Pospite kakaom pa pažljivo umotajte u rolat. Premažite ostatkom krema. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading