TIRAMISU ROLAT Desert sa kafom budi sva čula, a gosti će ga obožavati
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
Sastojci:
Za patišpanj:
- 4 jajeta
- 160 g šećera
- 110 g brašna
- 10 g kukuruznog skroba
- 30 g kefira
- 15 ml ulja
- 1 kašičica vanilinog šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
Za krem:
- 400 ml slatke pavlake
- 250 g krem sira
- 80 g šećera u prahu
- 8 g vanilinog šećera
Za premazivanje:
- 150 ml sveže skuvane kafe
Dodatno:
- kakao prah
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja i šećere. Kad se smesa sjedini i postane svetla i prozračna. Dodajte kefir i ulje, pa ponovo promešajte mikserom. U testo dodajte brašno, skrob i prašak za pecivo. Mutite na slaboj brzini dok ne dobijete glatko testo. Testo izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pospite šećerom u prahu. Zatim skuvajte jaku kafu pa je ohladite. Umutite dobro ohlađenu slatku pavlaku pa dodajte šećere. Umešajte krem sir. Dobro umutite. Sklonite papir za pečenje ša patišpanj potopite u hladnu kafu. Stavite veći deo krema preko patišpanja pa poravnajte. Pospite kakaom pa pažljivo umotajte u rolat. Premažite ostatkom krema. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan
Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.
BANANA ROLAT SE TOPI U USTIMA Pravi se maltene sam, a kremast i lagan
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)