TIRAMISU ROLAT Desert sa kafom budi sva čula, a gosti će ga obožavati
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.

Sastojci:
Možda vas zanima:

NEODOLJIVI TIRAMISU ROLAT Ako volite čuveni kolač, ovaj desert ćete obožavati
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.

STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM Neodoljivi desert iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju
Sladak i neodoljiv, prste da poližete.

ČOKOLADNI ROLAT Kremast i neodoljiv, savršen za svaku svečanu trpezu
Fenomenalan i sladak, oduševiće i one izbirljive.

BELI ROLAT SA MALINAMA Očaravajući desert raspametiće i one koji ne vole slatko, nikad kremastiji
Fenomenalan slatkiš oduševiće i one izbirljive, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Za patišpanj:
- 4 jajeta
- 160 g šećera
- 110 g brašna
- 10 g kukuruznog skroba
- 30 g kefira
- 15 ml ulja
- 1 kašičica vanilinog šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
Za krem:
- 400 ml slatke pavlake
- 250 g krem sira
- 80 g šećera u prahu
- 8 g vanilinog šećera
Za premazivanje:
- 150 ml sveže skuvane kafe
Dodatno:
- kakao prah
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja i šećere. Kad se smesa sjedini i postane svetla i prozračna. Dodajte kefir i ulje, pa ponovo promešajte mikserom. U testo dodajte brašno, skrob i prašak za pecivo. Mutite na slaboj brzini dok ne dobijete glatko testo. Testo izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pospite šećerom u prahu. Zatim skuvajte jaku kafu pa je ohladite. Umutite dobro ohlađenu slatku pavlaku pa dodajte šećere. Umešajte krem sir. Dobro umutite. Sklonite papir za pečenje ša patišpanj potopite u hladnu kafu. Stavite veći deo krema preko patišpanja pa poravnajte. Pospite kakaom pa pažljivo umotajte u rolat. Premažite ostatkom krema. Bon appetit!

PROLEĆNA KAPRI TORTA Raskošna poslastica oduševiće goste na svečanoj trpezi
Toliko je dobra da nećete moći da prestanete da jedete.

SOČNE ORANDŽ KOCKE Neodoljivi desert koji super ide uz šoljicu kafe
Osvežavajući kolač za prave sladokusce.

KARAMEL PITA SA BANANAMA Mirisna poslastica bogatog ukusa, za savršen vikend
Pogodna za svaku svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.

PITA SA VIŠNJAMA U slatko-kiselkastom spoju, otopićete se od miline
Jednostavne pripreme, uspeće i početnicima.

POSNO MEDENO SRCE Jednostavan kolač skupog ukusa, za sve prilike
Toliko je dobar da nećete moći da prestanete da ga jedete.
Komentari (0)