NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.

čokoladni rolat sa palačinkama i keksom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 jajeta
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 20 g šećera
  • 45 g kakaoa
  • 300 ml mleka
  • 150 g brašna
  • 45 g putera
  • 200 g krem sira
  • 150 g karamel krema
  • 100 g čokolade
  • 100 ml slatke pavlake
  • 10 keksa
  • 60 g seckanih badema ili kikirikija

Priprema: 

U jednoj posudi umutite jaja sa prstohvatom soli, šećerom i vanilom, dodajte prosejani kakao pa sjedinte. Zatim nalijte mleko i prosejano brašno. Dobro mutite dok smesa ne postane kompaktna, pa dodajte otopljeni puter. Sjedinite sastojke pa ispržite palačinke. Zasebno umutite krem sir sa karamel kremom. Stavite palačinku aluminijumsku foliju na pobrašnjenoj radnoj površini. Premažite kremom, pa preko stavite drugu palačinku, da se preklapaju. Tako uradite sa svim palačinkama, pa pospite usitnjenim keksom. Umotajte u oblik rolata pa u alu foliju. Ostavite sat vremena u frižideru. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom pa umešajte sitno seckane bademe.  Sve promešajte pa rolat stavite na rešetku, a ispod stavite neku tacnu. Preko stavite ganaš pa ostavite da se stegne. Služite rolat sa palačinkama i keksom. Bon appetit!

Možda vas zanima:

pepijan piletina

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane

13:00

26 novembar, 2024

Sezonski recepti

Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

Komentari (0)

Loading