NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
Potrebno je:
- 4 jajeta
- prstohvat soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 20 g šećera
- 45 g kakaoa
- 300 ml mleka
- 150 g brašna
- 45 g putera
- 200 g krem sira
- 150 g karamel krema
- 100 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 10 keksa
- 60 g seckanih badema ili kikirikija
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaja sa prstohvatom soli, šećerom i vanilom, dodajte prosejani kakao pa sjedinte. Zatim nalijte mleko i prosejano brašno. Dobro mutite dok smesa ne postane kompaktna, pa dodajte otopljeni puter. Sjedinite sastojke pa ispržite palačinke. Zasebno umutite krem sir sa karamel kremom. Stavite palačinku aluminijumsku foliju na pobrašnjenoj radnoj površini. Premažite kremom, pa preko stavite drugu palačinku, da se preklapaju. Tako uradite sa svim palačinkama, pa pospite usitnjenim keksom. Umotajte u oblik rolata pa u alu foliju. Ostavite sat vremena u frižideru. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom pa umešajte sitno seckane bademe. Sve promešajte pa rolat stavite na rešetku, a ispod stavite neku tacnu. Preko stavite ganaš pa ostavite da se stegne. Služite rolat sa palačinkama i keksom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ZDRAVI MAFINI Savršeni za doručak ili užinu, a prave se brzo i lako
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane
Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.
Komentari (0)