ČIZKEJK SA PISTAĆIMA Očaravajući desert u spoju ukusa koji se pamti
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa pistaćima ćete obožavati.
Potrebno je:
Za fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 330 g krem sira filadelfija
- 200 g maskarpone sira
- 70 g šećera u prahu
- 3 kašike namaza od pistaća
Za podlogu:
- 200 g mlevenog keksa
- 70 g marcipana
- 100 g otopljenog putera
Za preliv:
- 1 kašika lešnik krema
- 200 g bele čokolade
- sirovi pistaći za posipanje
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte slatku pavlaku, sir, maskarpone, šećer u prahu i namaz od pistaća, pa mutite sve dok smesa ne postane kremasta. Umešajte marcipan i otopljen puter pa sastojke rukama sjedinite sastojke. Pleh obložite pek papirom pa u njega utisnite keks smesu. Preko nanesite pistać fil.Nanesite fil preko pa prošarajte čačkalicom da dobijete zeleno braon šare. Na pari otopite belu čokoladu pa prelijte glazuru Belu čokoladu otopite na pari, pa je nanesite preko lešnik krema pa prošarajte čačkalicom. Po ivicama čizkejka pospite seckane pistaće. Stavite čizkejk u frižider na 6 sati da se stegne. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČIZKEJK SA PISTAĆIMA Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, za sve prilike
Kolač bez mane raspametiće i one koji ne vole slatko.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)