ČIZKEJK SA PISTAĆIMA Očaravajući desert u spoju ukusa koji se pamti

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa pistaćima ćete obožavati.

čizkejk sa pistaćima
Shutterstock

Potrebno je:

Za fil:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 330 g krem sira filadelfija
  • 200 g maskarpone sira
  • 70 g šećera u prahu
  • 3 kašike namaza od pistaća

Za podlogu:

  • 200 g mlevenog keksa 
  • 70 g marcipana
  • 100 g otopljenog putera

Za preliv:

  • 1 kašika lešnik krema
  • 200 g bele čokolade
  • sirovi pistaći za posipanje

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte slatku pavlaku, sir, maskarpone, šećer u prahu i namaz od pistaća, pa mutite sve dok smesa ne postane kremasta. Umešajte marcipan i otopljen puter pa sastojke rukama sjedinite sastojke. Pleh obložite pek papirom pa u njega utisnite keks smesu. Preko nanesite pistać fil.Nanesite fil preko pa prošarajte čačkalicom da dobijete zeleno braon šare. Na pari otopite belu čokoladu pa prelijte glazuru Belu čokoladu otopite na pari, pa je nanesite preko lešnik krema pa prošarajte čačkalicom. Po ivicama čizkejka pospite seckane pistaće. Stavite čizkejk u frižider na 6 sati da se stegne. Bon appetit!

 

@moja.trpeza

Ručak za 300 dinara! Pita kroasan - brzo i ukusno! Sastojci: • Pakovanje kora za pitu • 500 g sitnog sira • 2 jaja • 1 čaša kisele vode • So po ukusu • Malo ulja Priprema: 1. U veću posudu stavite sir, jaja, so i kiselu vodu. Sve dobro izmešajte dok se smesa ne sjedini. 2. Na radnu površinu položite jednu koru za pitu, pa je premažite tankim slojem fila. Uvijajte koru u obliku kroasana ili frulice. 3. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav fil i kore. 4. Poređajte uvijene kroasane na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih uljem za dodatnu hrskavost. 5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, dok ne porumene. Uživajte u toplim i ukusnim kroasanima od sira! ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading