ČIZKEJK SA POMORANDŽOM Sočni desert kome nije moguće odoleti, za prave sladokusce
Sočni desert osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 250 g mlevenog keksa
- 100 g putera
- 50 ml soka ili mleka
- 300 g nemasnog i neslanog krem sira
- 300 g slatke pavlake
- 150 ml ceđenog soka od pomorandže
- 100 ml ceđenog soka od limuna
- 170 g šećera u prahu
- 6 listova belog želatina
- 2 dcl proceđenog soka od pomorandže
- 1 kašičica šećera
- 3 lista belog želatina
Priprema:
Mleveni biskvit pomešajte s otopljenim puterom i toplim mlekom, napravite koru i utisnite je na dno kalupa za čizkejk. Ostavite u frižideru dok pravite fil. Potopite želatin u hladnu vodu i ostavite pet do sedam minuta. Zagrejte malo soka od pomorandže. Uklonite sa šporeta, pa rastvorite želatin u soku. Dobro promešajte da se želatin rastvori i dodajte ostatak soka. Pomešajte krem sir, slatku pavlaku i šećer u prahu, pa polako dodajte sok sa želatinom. Stavite kremu na podlogu od keksa i dobro poravnajte. Vratite u frižider da se stegne. Za preliv zagrejte sok od narandže, dodajte pulpu i šećer koje ste prethodno rastvorili u malo soka (od ukupne količine) i kuvajte dva minuta. Skinite sa ringle, pa u vrućem soku rastvorite želatin koji ste prethodno namočili u hladnoj vodi i ocedili. Ostavite da se kolač ohladi. Krem prelijte voćnim prelivom od narandže. Vratite u frižider da se dobro stegne.
Možda vas zanima:
KOKOS ČIZKEJK ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i lagan, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert raspametiće i one izbirljive.
DUBAI ČIZKEJK Još popularniji od čokolade, a savršen za sve bitne događaje
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LIMUN ČIZKEJK Nema paljenja šporeta, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan
Sočan i kremast, svaki zalogaj je raj za nepca.
ČIZKEJK U ČAŠI Brzi desert savršen za dolazak iznenadnih gostiju, a božanstvenog ukusa
Pravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)