ČIZKEJK SA POMORANDŽOM Sočni desert kome nije moguće odoleti, za prave sladokusce

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Sočni desert osvojiće i one izbirljive.

čizkejk sa pomorandžom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g mlevenog keksa
  • 100 g putera 
  • 50 ml soka ili mleka
  • 300 g nemasnog i neslanog krem sira
  • 300 g slatke pavlake
  • 150 ml ceđenog soka od pomorandže
  • 100 ml ceđenog soka od limuna
  • 170 g šećera u prahu
  • 6 listova belog želatina
  • 2 dcl proceđenog soka od pomorandže
  • 1 kašičica šećera
  • 3 lista belog želatina

Priprema: 
Mleveni biskvit pomešajte s otopljenim puterom i toplim mlekom, napravite koru i utisnite je na dno kalupa za čizkejk. Ostavite u frižideru dok pravite fil. Potopite želatin u hladnu vodu i ostavite pet do sedam minuta. Zagrejte malo soka od pomorandže. Uklonite sa šporeta, pa rastvorite želatin u soku. Dobro promešajte da se želatin rastvori i dodajte ostatak soka. Pomešajte krem sir, slatku pavlaku i šećer u prahu, pa polako dodajte sok sa želatinom. Stavite kremu na podlogu od keksa i dobro poravnajte. Vratite u frižider da se stegne. Za preliv zagrejte sok od narandže, dodajte pulpu i šećer koje ste prethodno rastvorili u malo soka (od ukupne količine) i kuvajte dva minuta. Skinite sa ringle, pa u vrućem soku rastvorite želatin koji ste prethodno namočili u hladnoj vodi i ocedili. Ostavite da se kolač ohladi. Krem prelijte voćnim prelivom od narandže. Vratite u frižider da se dobro stegne.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading