TUFAHIJE Pečene jabuke sa orasima za prave sladokusce, po receptu bez premca

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Fenomenalne i slatke, a prave se lako.

tufahije
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 jabuka
  • 150 g mlevenih oraha
  • 4 kašike meda
  • 100 ml mleka
  • 1 kašičica cimeta

Priprema:

Operite dobro jabuke pa im odsecite vrhove i izdubite sredinu. Taj odsečeni deo ostavite sa strane, da dobijete poklopac. Pomešajte mlevene orahe i cimet pa prelijte zagrejanim mlekom. Umešajte med pa sjedinite, dok smesa ne postane gusta. Premažite sa malo putera vatrostalnu činiju pa u nju poređajte jabuke. Nadevom ih bogato napunite pa im dodajte sečeni vrh. Pecite jabuke oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

@moja.trpeza Moderna Ruska Salata u Kornetima Sastojci: 1 pakovanje tortilja 250 g pilećeg fileta 1 pakovanje mešavine za rusku salatu 3 kašike majoneza 2 kašike pavlake 200 g kiselih krastavčića 2 jaja Pakovanje mirodjije So po ukusu Priprema: 1. Tortilje iseći na pola i oblikovati u kornete, učvrstiti čačkalicama i staviti na pleh. Premazati jajetom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 10 minuta. 2. Pileći file iseckati, zatim dodati mešavinu za rusku salatu i kuvati dok povrće ne omekša. 3. Za salatu, skuvati jaja, iseckati ih zajedno s kiselim krastavčićima, pa dodati majonez, pavlaku i so po ukusu. Dobro promešati. 4. Ohlađene tortilje napuniti pripremljenom salatom i dekorisati mirodjijom. Uživajte u modernoj ruskoj salati! #trpeza #mojatrpeza #recept #ruskasalata #recepti #kuhinja #praznicnatrpeza ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading