TUFAHIJE Pečene jabuke sa orasima za prave sladokusce, po receptu bez premca
Fenomenalne i slatke, a prave se lako.
Potrebno je:
- 6 jabuka
- 150 g mlevenih oraha
- 4 kašike meda
- 100 ml mleka
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Operite dobro jabuke pa im odsecite vrhove i izdubite sredinu. Taj odsečeni deo ostavite sa strane, da dobijete poklopac. Pomešajte mlevene orahe i cimet pa prelijte zagrejanim mlekom. Umešajte med pa sjedinite, dok smesa ne postane gusta. Premažite sa malo putera vatrostalnu činiju pa u nju poređajte jabuke. Nadevom ih bogato napunite pa im dodajte sečeni vrh. Pecite jabuke oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
JABUKE SA MEDOM I CIMETOM IZ RERNE Brza i jeftina poslastica savršena za dijetu
Mirisne, mekane i sočne, za prave sladokusce.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM I ORASIMA Mirisni desert gotov začas, a ukusa koji priča priče
Fenomenalan slatkiš savršen za dolazak iznenadnih gostiju.
TUFAHIJE Najsočnije jabuke punjene orasima, savršen desert za svako doba dana
Ako volite jabuke i orahe, ovaj sočni spoj će vas oboriti s nogu.
TUFAHIJE Sočan desert, ko ga jednom proba uvek mu se vraća
Slatke i ukusne, pravi raj za sladokusce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)