TUFAHIJE Najsočnije jabuke punjene orasima, savršen desert za svako doba dana

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Ako volite jabuke i orahe, ovaj sočni spoj će vas oboriti s nogu.

tufahije
Shutterstock

Potrebno je

  • 8 jabuka
  • 400 g šećera
  • 100 g mlevenih oraha
  • 200 g mlevenog keksa
  • pola litra vode
  • limun
  • dve kesice šlaga 

Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Oljuštite jabuke, izdubite ih kašičicom i uvaljajte u šećer. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. U jednoj posudi pomešajte mlevene orahe i keks, pa smesom punite jabuke. Zatim ih prekrijte folijom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Za to vreme, pripremajte preliv.  U šerpu sipajte pola litra vode, dodajte preostali šećer i kuvajte na jačoj temperaturi dok ne zapeni. Onda smanjite temperaturu ringle i kuvajte dok tečnost ne dobije konzistenciju sirupa. Iscedite sok od jednog limuna pa dobro promešajte. Izvadite iz rerne, servirajte u činijice i ostavite da se prohlade. Potom prelijte tufahije pripremljenim sirupom i stavite u frižider. Dekorišite šlagom. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading