TUFAHIJE Najsočnije jabuke punjene orasima, savršen desert za svako doba dana
Ako volite jabuke i orahe, ovaj sočni spoj će vas oboriti s nogu.

Potrebno je
Možda vas zanima:

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
- 8 jabuka
- 400 g šećera
- 100 g mlevenih oraha
- 200 g mlevenog keksa
- pola litra vode
- limun
- dve kesice šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Oljuštite jabuke, izdubite ih kašičicom i uvaljajte u šećer. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. U jednoj posudi pomešajte mlevene orahe i keks, pa smesom punite jabuke. Zatim ih prekrijte folijom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Za to vreme, pripremajte preliv. U šerpu sipajte pola litra vode, dodajte preostali šećer i kuvajte na jačoj temperaturi dok ne zapeni. Onda smanjite temperaturu ringle i kuvajte dok tečnost ne dobije konzistenciju sirupa. Iscedite sok od jednog limuna pa dobro promešajte. Izvadite iz rerne, servirajte u činijice i ostavite da se prohlade. Potom prelijte tufahije pripremljenim sirupom i stavite u frižider. Dekorišite šlagom.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)