ČOKOLADNI TIRAMISU Fenomenalni desert na drugačiji način
Slatkiš bez premca, po receptu bez mane.

Potrebno je:
- 1 kašičica instant kafe
- 200 ml vode
- 250 ml slatke pavlake
- 70 g šećera u prahu
- 250 g krem sira
- 50 g čokolade
- 13-15 piškota
- kakao
Priprema:
Pomešajte kafu sa vodom i dobro razmutite. U posudi umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte krem sir i istopljenu čokoladu. Sve dobro sjednite mikserom. U tepsiju poređajte piškote koje ste umočili u kafu, pa premažite fil. Zatim pospite prosejanim kakaom, pa poređajte još jedan red piškota umočenih u kafu. Premažite fil preko i pospite kakaom i rendanom čokoladom ako želite. Stavite kolač 2 sata u frižider i služite.
Možda vas zanima:

TIRAMISU Italijanski specijalitet mekan kao duša, u savršenom spoju sa kafom
Kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.

BANANAMISU Italijanski klasik u sočnom spoju sa bananama, bićete oduševljeni ukusom
Fenomenalni desert sa piškotama i bananama najbolje se slaže sa šoljicom kafe.

TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.

TIRAMISU SA JABUKAMA Neodoljivi desert u savršenom voćnom spoju, rajskog ukusa
Italijanski desert na drugačiji način, najbolje stavite odmah duplu meru.

KNEDLE SA ŠLJIVAMA IZ BAKINE KUHINJE Slatkiš jednostavne pripreme koji budi nostalgiju
Prave se brzo i lako, a mekane kao duša.

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Italijanski klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Neodoljiv kolač u sočnom spoju sa kafom i pistaćima.


POSNI UŠTIPCI PUNJENI KREMOM Neodoljivi i slatki, nestaće sa stola odmah
Najbolje služite uz šolju kafe.

MRAMORNI KOLAČ ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i neodoljiv, pravićete stalno
Interesantnog izgleda, najviše će ga voleti deca.
Komentari (0)