ČOKOLADNI TIRAMISU Fenomenalni desert na drugačiji način
Slatkiš bez premca, po receptu bez mane.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

TIRAMISU SA KESTENOM Italijanski slatkiš na drugačiji način, savršen uz omiljeni napitak
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.

TIRAMISU Italijanski specijalitet mekan kao duša, u savršenom spoju sa kafom
Kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.

BANANAMISU Italijanski klasik u sočnom spoju sa bananama, bićete oduševljeni ukusom
Fenomenalni desert sa piškotama i bananama najbolje se slaže sa šoljicom kafe.

TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.
- 1 kašičica instant kafe
- 200 ml vode
- 250 ml slatke pavlake
- 70 g šećera u prahu
- 250 g krem sira
- 50 g čokolade
- 13-15 piškota
- kakao
Priprema:
Pomešajte kafu sa vodom i dobro razmutite. U posudi umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte krem sir i istopljenu čokoladu. Sve dobro sjednite mikserom. U tepsiju poređajte piškote koje ste umočili u kafu, pa premažite fil. Zatim pospite prosejanim kakaom, pa poređajte još jedan red piškota umočenih u kafu. Premažite fil preko i pospite kakaom i rendanom čokoladom ako želite. Stavite kolač 2 sata u frižider i služite.

POSNI PAŠA LOKUM Ovo voće mu daje posebnu draž, a savršen za sve svečane prilike
Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom.

POSNA PITA SA VIŠNJAMA Sočna poslastica od koje će zamirisati cela kuća
Sa sočnim filom i hrskavim korama, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE ČOKOLADNE KUGLICE SA MALINOM Brzi slatkiši kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena
Prave se lako, a nestanu sa stola čim se postave.

KOLAČ SA ORASIMA NA VODI Jeftin desert skupog ukusa za dane strogog posta
Pravi se lako, a savršenog ukusa.

BAKLAVA SA PISTAĆIMA IZ BAKINE KUHINJE Jedini recept koji trebate da znate, biće nikad sočnija
Pravi se lako, a pojede brzo.
Komentari (0)