TIRAMISU SA LIMUNOM Desert za pamćenje koji pomera granice dobrog ukusa, po najboljem receptu
Sočni kolač u slatko-kiselkastom spoju ukusa, prste da poližete.
Potrebno je:
- 2 limuna
- 4 kašike belog ruma
- 100 g šećera u prahu
- 250 g biskvita
- 250 g maskarponea
- 5 kašika kreme od limuna (kurd)
- 2 veća jaja
- 150 ml slatke pavlake
Priprema:
Limunove korice narendajte pa iscedite sok. Onda pomešajte sa rumom i 50 g šećera. Ostavite sa strane. Četvrtasti kalup obložite pek papirom. Belanca umutite u sneg. Izmiksajte i slatku pavlaku. Mikserom umutite maskarpone, preostali šećer, limun krem, dva žumanca i koricu limuna. U smesu s maskarponeom prvo umešajte šlag, a zatim i belanca. Poslužite drvenom kašikom ili lopaticom. Umočite kolačiće u pripremljenu mešavinu ruma, limunovog soka i šećera. Stavite deo na dno posude i prelijte polovinom pripremljenog krema. Nastavite sa slojem natopljenog keksa i završite kremom. Krem izgladiti nožem, pa pokrijte folijom i ostavite kolač u frižideru najmanje četiri sata. Prijatno!
Možda vas zanima:
TIRAMISU PO ORIGINALNOM RECEPTU IZ 1972 GODINE Sočan i ukusan, a mekan kao duša
Recept je prvi put napravljen 1972. godine, a osmislili su ga žena i kuvar Ada Kampeola, koji se smatra "ocem tiramisua".
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
BANANA TIRAMISU Italijanski klasik na drugačiji način, sočan i kremast
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa bananama ćete obožavati.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
PASTA SA TUNJEVINOM Neodoljivo jelo koje se brzo i lako sprema, a prava eksplozija ukusa
Savršeni spoj testenine sa tunjevinom, a držaće vas dugo sitim.
PICA SA ŠUNKOM Italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, po receptu bez mane
Dodajte prilog po želji i uživajte.
DODAJTE OVO U TESTO ZA UŠTIPKE Neće upiti ni kap ulja, a nije soda bikarbona
Trik iskusnih domaćica koji provereno radi, za najbolje uštipke.
PILETINA SA KIKIRIKIJEM Sočno i slasno jelo koje će ukućani obožavati
Svaki zalogaj je raj za nepca.
SUPA OD SPANAĆA Neodoljiva i aromatična, a krepi organizam u trenu
Aromatično predjelo pomera granice dobrog ukusa, za sve prilike.
Komentari (0)