TIRAMISU SA LIMUNOM Desert za pamćenje koji pomera granice dobrog ukusa, po najboljem receptu
Sočni kolač u slatko-kiselkastom spoju ukusa, prste da poližete.
Potrebno je:
- 2 limuna
- 4 kašike belog ruma
- 100 g šećera u prahu
- 250 g biskvita
- 250 g maskarponea
- 5 kašika kreme od limuna (kurd)
- 2 veća jaja
- 150 ml slatke pavlake
Priprema:
Limunove korice narendajte pa iscedite sok. Onda pomešajte sa rumom i 50 g šećera. Ostavite sa strane. Četvrtasti kalup obložite pek papirom. Belanca umutite u sneg. Izmiksajte i slatku pavlaku. Mikserom umutite maskarpone, preostali šećer, limun krem, dva žumanca i koricu limuna. U smesu s maskarponeom prvo umešajte šlag, a zatim i belanca. Poslužite drvenom kašikom ili lopaticom. Umočite kolačiće u pripremljenu mešavinu ruma, limunovog soka i šećera. Stavite deo na dno posude i prelijte polovinom pripremljenog krema. Nastavite sa slojem natopljenog keksa i završite kremom. Krem izgladiti nožem, pa pokrijte folijom i ostavite kolač u frižideru najmanje četiri sata. Prijatno!
Možda vas zanima:
TIRAMISU SA LIMUNOM Osvežavajući desert u slatko-kiselkastom spoju ukusa
Kremast i sočan, nestaće sa stola odmah.
LIMUN TIRAMISU BUDI SVA ČULA Savršeno rashlađuje, a gotov dok pristavite kafu
Kremast i lagan, prste da poližete.
TIRAMISU SA BRESKVAMA OSVEŽAVA U TRENU Sočan i lagan, savršen za vrele dane
Fenomenalan kolač nestaće sa stola odmah.
LAŽNI TIRAMISU Nema piškota i maskarpone sira, a gotov za 20 minuta
Kremast i lagan, prste da poližete.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)