TIRAMISU SA LIMUNOM Desert za pamćenje koji pomera granice dobrog ukusa, po najboljem receptu

Ivana Pavlović

14:21

Sezonski recepti 0

Sočni kolač u slatko-kiselkastom spoju ukusa, prste da poližete.

tiramisu sa limunom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 limuna
  • 4 kašike belog ruma
  • 100 g šećera u prahu
  • 250 g biskvita
  • 250 g maskarponea
  • 5 kašika kreme od limuna (kurd)
  • 2 veća jaja
  • 150 ml slatke pavlake

Priprema:

Limunove korice narendajte pa iscedite sok. Onda pomešajte sa rumom i 50 g šećera. Ostavite sa strane. Četvrtasti kalup obložite pek papirom. Belanca umutite u sneg. Izmiksajte i slatku pavlaku. Mikserom umutite maskarpone, preostali šećer, limun krem, dva žumanca i koricu limuna. U smesu s maskarponeom prvo umešajte šlag, a zatim i belanca. Poslužite drvenom kašikom ili lopaticom. Umočite kolačiće u pripremljenu mešavinu ruma, limunovog soka i šećera. Stavite deo na dno posude i prelijte polovinom pripremljenog krema. Nastavite sa slojem natopljenog keksa i završite kremom. Krem izgladiti nožem, pa pokrijte folijom i ostavite kolač u frižideru najmanje četiri sata. Prijatno!

@moja.trpeza Sladoled od nara ( za samo 5 minuta) Sastojci: 1 nar 150 ml grčkog jogurta 80 g čokolade Priprema: 1. Očišćen nar stavite u posudu, dodajte grčki jogurt i dobro promešajte. 2. Smesu kašičicom stavljajte na pleh obložen papirom za pečenje i stavite u zamrzivač na 20 minuta. 3. Otopite čokoladu, a zatim u nju umočite ohlađeni sladoled. 4. Vratite u zamrzivač na još 10 minuta da se čokolada stegne. Uživajte u savršenom sladoledu! #trpeza #mojatrpeza #recept #recepti #sladoled #brziobrok #slatkisi #receptislatko ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading