NEODOLJIVE URMAŠICE Sočni slatkiš po starom babinom receptu, a nikad slađe i sočnije
Fenomenalne i slatke, nema ko vam neće tražiti recept.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

MRAMORNI KOLAČ BOLJI OD KLASIČNOG U savršenom spoju sa kafom, za jutro koje se pamti
Sočan i sladak, obožavaćete ga od prvog zalogaja.

SLADOLED SA KAFOM Kao osmišljen za tople prolećne dane, ovakav do sada niste jeli
Za prave kafoljupce.

KNEDLE SA DŽEMOM Drugačiji desert koju budi nostalgiju na dane detinjstva, a pravi raj za nepca
Sočne i slatke, prste da poližete.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI MAFINI Brz i ukusan desert koji svi vole, a napravi se očas posla
Prave se lako, a osvajaju ukusom.
Za testo:
- 450 g brašna
- 2 jaja
- 2 šoljice (od 100 ml) šećera
- 2 šoljice ulja
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 7 šoljica šećera
- 7 šoljica vode
- 1 kesica vanilinog-šećera
- 1 limun
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jaja umutite sa šećerom pa dodajte ulje i mutite dok smesa ne postane glatka.Dodajte brašno umešano sa praškom za pecivo, pa rukom umesite glatko testo, ni tvrdo ni meko. Uzimajte po malo pa rukama oblikujte valjke. U podmazan pleh ređajte urmašice pa viljuškom preko napravite šaru. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj. dok ne porumene. Zakuvajte vodu sa šećerima i limunom. Nakon što se malo zgusne prelijte urmašice. Posle nekoliko minuta okrenite da upiju preliv. Ostavite urmašice da odstoje preko noći. Prijatno!

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

STUDENTI BLOKADERI POZIVAJU NA RADIKALIZACIJU 1. MAJA "Pokušaće da izvedu novi 5. oktobar"

Sjajna prilika! Nezaboravno beli pesak, tirkizno more afričkog Mediterana i All Inclusive već od 387€ – na samo dva sata leta od Vas!

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

MRAMORNI KOLAČ BOLJI OD KLASIČNOG U savršenom spoju sa kafom, za jutro koje se pamti
Sočan i sladak, obožavaćete ga od prvog zalogaja.

SLADOLED SA KAFOM Kao osmišljen za tople prolećne dane, ovakav do sada niste jeli
Za prave kafoljupce.

KNEDLE SA DŽEMOM Drugačiji desert koju budi nostalgiju na dane detinjstva, a pravi raj za nepca
Sočne i slatke, prste da poližete.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI MAFINI Brz i ukusan desert koji svi vole, a napravi se očas posla
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

LENINA TORTA Rakošna poslastica sa kafom i napolitankama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica osvojiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)