NEODOLJIVE URMAŠICE Sočni slatkiš po starom babinom receptu, a nikad slađe i sočnije
Fenomenalne i slatke, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
Za testo:
- 450 g brašna
- 2 jaja
- 2 šoljice (od 100 ml) šećera
- 2 šoljice ulja
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 7 šoljica šećera
- 7 šoljica vode
- 1 kesica vanilinog-šećera
- 1 limun
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jaja umutite sa šećerom pa dodajte ulje i mutite dok smesa ne postane glatka.Dodajte brašno umešano sa praškom za pecivo, pa rukom umesite glatko testo, ni tvrdo ni meko. Uzimajte po malo pa rukama oblikujte valjke. U podmazan pleh ređajte urmašice pa viljuškom preko napravite šaru. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj. dok ne porumene. Zakuvajte vodu sa šećerima i limunom. Nakon što se malo zgusne prelijte urmašice. Posle nekoliko minuta okrenite da upiju preliv. Ostavite urmašice da odstoje preko noći. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)