NEODOLJIVE URMAŠICE Sočni slatkiš po starom babinom receptu, a nikad slađe i sočnije
Fenomenalne i slatke, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
Za testo:
- 450 g brašna
- 2 jaja
- 2 šoljice (od 100 ml) šećera
- 2 šoljice ulja
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 7 šoljica šećera
- 7 šoljica vode
- 1 kesica vanilinog-šećera
- 1 limun
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jaja umutite sa šećerom pa dodajte ulje i mutite dok smesa ne postane glatka.Dodajte brašno umešano sa praškom za pecivo, pa rukom umesite glatko testo, ni tvrdo ni meko. Uzimajte po malo pa rukama oblikujte valjke. U podmazan pleh ređajte urmašice pa viljuškom preko napravite šaru. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj. dok ne porumene. Zakuvajte vodu sa šećerima i limunom. Nakon što se malo zgusne prelijte urmašice. Posle nekoliko minuta okrenite da upiju preliv. Ostavite urmašice da odstoje preko noći. Prijatno!
Možda vas zanima:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)