NEODOLJIVE URMAŠICE Sočni slatkiš po starom babinom receptu, a nikad slađe i sočnije

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Fenomenalne i slatke, nema ko vam neće tražiti recept.

urmašice
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • 450 g brašna
  • 2 jaja
  • 2 šoljice (od 100 ml) šećera
  • 2 šoljice ulja
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv:

  • 7 šoljica šećera
  • 7 šoljica vode
  • 1 kesica vanilinog-šećera
  • 1 limun

Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jaja umutite sa šećerom pa dodajte ulje i mutite dok smesa ne postane glatka.Dodajte brašno umešano sa praškom za pecivo, pa rukom umesite glatko testo, ni tvrdo ni meko. Uzimajte po malo pa rukama oblikujte valjke. U podmazan pleh ređajte urmašice pa viljuškom preko napravite šaru. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj. dok ne porumene. Zakuvajte vodu sa šećerima i limunom. Nakon što se malo zgusne prelijte urmašice. Posle nekoliko minuta okrenite da upiju preliv. Ostavite urmašice da odstoje preko noći. Prijatno!

 

@moja.trpeza Melanzane alle parmigiana Sastojci: 1 patlidžan 100g rendanog sira 100ml pelata 50g parmezana Priprema: Iseckajte patlidžan, izgrilujte i ohladite. U posudu za pečenje sipajte pelat, pa složite red patlidžana, rendanog sira i parmezana. Ponovite postupak i završite sa kašikom pelata. Zapečite 10 minuta na 200°C. Uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #recepie #melanzane ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading