NEODOLJIVE URMAŠICE Sočni slatkiš po starom babinom receptu, a nikad slađe i sočnije
Fenomenalne i slatke, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
Za testo:
- 450 g brašna
- 2 jaja
- 2 šoljice (od 100 ml) šećera
- 2 šoljice ulja
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 7 šoljica šećera
- 7 šoljica vode
- 1 kesica vanilinog-šećera
- 1 limun
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jaja umutite sa šećerom pa dodajte ulje i mutite dok smesa ne postane glatka.Dodajte brašno umešano sa praškom za pecivo, pa rukom umesite glatko testo, ni tvrdo ni meko. Uzimajte po malo pa rukama oblikujte valjke. U podmazan pleh ređajte urmašice pa viljuškom preko napravite šaru. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj. dok ne porumene. Zakuvajte vodu sa šećerima i limunom. Nakon što se malo zgusne prelijte urmašice. Posle nekoliko minuta okrenite da upiju preliv. Ostavite urmašice da odstoje preko noći. Prijatno!
Možda vas zanima:
LENJA PITA SA VIŠNJAMA Neodoljivi klasik na drugačiji način, ukusa za pamćenje
Fenomenalna poslastica oduševiće i one izbirljive.
NEODOLJIVO TRILEĆE Recept za sve prilike ukusa koji priča priče, a nema ko vam neće tražiti još jedno parče
Fenomenalni kolač sa tri vrste mleka, za pravo uživanje.
ZLATIN VEGANSKI KOLAČ ZA SVE VRSTE SVEČANOSTI Osvaja od prvog zalogaja, a kremast i sladak
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Zlate Branić Ognjanović rodom iz Požarevca, koja živi u Austriji.
ČIZKEJK Neodoljivi kolač po originalnom receptu, a savršeno se slaže sa šoljom kafe
Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, u savršenom spoju sa keksom, voćem i kajmakom.
LENJA PITA SA VIŠNJAMA Neodoljivi klasik na drugačiji način, ukusa za pamćenje
Fenomenalna poslastica oduševiće i one izbirljive.
NEODOLJIVO TRILEĆE Recept za sve prilike ukusa koji priča priče, a nema ko vam neće tražiti još jedno parče
Fenomenalni kolač sa tri vrste mleka, za pravo uživanje.
NEODOLJIVE URMAŠICE Sočni slatkiš po starom babinom receptu, a nikad slađe i sočnije
Fenomenalne i slatke, nema ko vam neće tražiti recept.
ZLATIN VEGANSKI KOLAČ ZA SVE VRSTE SVEČANOSTI Osvaja od prvog zalogaja, a kremast i sladak
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Zlate Branić Ognjanović rodom iz Požarevca, koja živi u Austriji.
MEDENE KUGLICE Prave se lako, a pojedu još brže, za pravo uživanje
Sitni kolači za sve prilike, a uspevaju i poćetnicima.
Komentari (0)