FENOMENALNA PITA SA ORASIMA Ukusa koji pomera granice dobrog ukusa, za pravo uživanje
Sočna i slatka, savršenog ukusa.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 400 g mlevenih oraha
- 100 g suvog grožđa
- 200 g šećera
Za sirup:
- 400 g šećera
- 250 ml vode
- 2 limuna
- 3 vanilin šećera
Priprema:
U vruću vodu potopite suvo grožđe pa pustite da odstoji 10 minuta. U posudi pomešajte mlevene orahe sa šećerom pa dodajte proceđeno suvo grožđe. Pomešajte u posudi mlevene orahe i šećer, a zatim dodajte suvo grožđe, koje ste prethodno procedili, i malo rendane kore limuna. Tepsiju nauljite pa poređajte tri kore i svaku malo nauljite. Premažite tankim slojem fila. Ređajte kore dok ne utrošite sav materijal pa završite sa 3 kore Svaku koru poprskajte uljem pa secite pitu i pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Napravite sirup pa pomešajte šećer, vodu i vanilin šećer. Umešajte limun sečen na kolutove pa kuvajte oko 20 minuta. Povremeno promešajte. Nakon što pita bude gotova prelijte sirupom pa vratite u vrelu rernu da odstoji, sve dok ne upije sirup, nekih 10 minuta.
Možda vas zanima:
PITA SA TIKVICAMA I MESOM ZA VEČERU KOJA SE PAMTI A gotova očas posla
Služite toplu sa jogurtom.
JOGURT PITA ZA DORUČAK KOJI SE PAMTI Polizaćete i tanjir koliko je ukusna, a sve se samo pomeša i peče
Sočna i jednostavna za pripremu, pravićete stalno.
ČIZBURGER PITA BOLJA OD KLASIČNE Nakon što je pojedete bićete siti do večere!
Sočna i slasna, prosto miluje nepca.
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)