AROMATIČNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje savršeno ide uz šoljicu kafe
Neodoljive i slatke, za pravo uživanje.

Možda vas zanima:

CIMET ROLNICE NA VODI Ni malo ne zaostaju za originalom, a savršene za dane strogog posta
Nema pečenja, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.

NEODOLJIVE CIMET ROLNICE Desert za sva vremena i prilike, za prave sladokusce
Desert koji pomera granice dobrog ukusa, svaki zalogaj je sve slađi.

CIMET ROLNICE Mirisne i slatke, još bolje od onih kupovnih, za pravo uživanje
Aromatično pecivo nestače sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
Potrebno je:
Za testo:
- 350 g brašna
- kesica suvog kvasca
- pola kesice praška za pecivo
- 60 g šećera
- 30 g putera
- 1/4 kašičice soli
- 120 ml mleka
- 60 ml vode
Za fil:
- 100 g smeđeg šećera
- 100 g putera
- 20 g cimeta
Za premazivanje:
- 60 g putera
- 200 g šećera u prahu
- 5 kašika mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.Mlako mleko, vodu. kvasac i kašiku šećera stavite u vodu pa pustite da kvasac nadođe.Dodajte ostatak šećera, so, otopljeni puter i jaja pa prelijte preko brašna i zamesite testo. Ostavite da naraste. Pomešajte otopljeni puter, cimet i šećer da dobijete fil. Testo razvucite u pravougaonik pa ga premažite filom od cimeta. Urolajte pa nožem isecite rolnice i prebacite ih u pleh obložen pek papirom. Pecite cimet rolnice oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pomešajte otopljeni puter sa šećerom u prahu i mlekom. Tim prelivom prelijte prohlađene rolnice. Bon appetit!

MARKIZA Nepečena poslastica očaravajućeg ukusa za sve svečane prilike
Lagana i ukusna, gosti će biti oduševljeni.

BANANAMISU Savršen spoj omiljenog kolača i voća, po receptu bez mane
Sočan i sladak, ukusa koji se pamti.

LEŠNIK BOMBICE Savršena poslastica koja ne zahteva vreme za pripremu
Služite uz kafu.

KARAMEL SUTLIJAŠ Jeftin desert skupog ukusa na kome su odrasle generacije, nema ko ga ne voli
Sočan desert nestaće sa stola odmah.

KEKS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Kremasta poslastica osvaja od prvog zalogaja, a uspeva svima
Pravi se lako, a pojede brzo.
Komentari (0)