VEGANSKA TORTA Brza poslastica koja se pravi očas posla, a ukusa kao da ste se trudili satima

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Očaravajuća poslastica sa avokadom i čokoladom, za prave sladokusce.

veganska torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 10 kom. svežih urmi
  • 100 g lešnika i oraha
  • 1 kašika kokosovog ulja

Za mus:

  • 1 zreli avokado
  • 5-6 kom. svežih urmi
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 1 kašika kakaoa
  • 20 g crne čokolade

Priprema:
Izblendajte u blenderu urme, lešnik i orahe i kokosovo ulje. Smesu ulijte u kalup i ostavite sa strane. Za mus sjedinite urme i avokado, pa dodajte ulje, kakao i otopljenu štanglu čokolade. Sve mikserom dodatno umutite pa prelijte preko kore. Ohladite tortu u frižideru par sati, pa secite i služite. Bon appetit!

@moja.trpeza MAŠNICE OD TESTA Sastojci: 300g brašna T-400 200g kukuruznog brašna 2 jaja 250ml mleka Kvasac za pecivo Ulje So Šećer Priprema: Umutiti jaja, kvasac i mleko, pa dodati ulje i ostaviti 10 minuta da kvasac počne delovati. Dodati brašna, so i šećer, pa mesiti dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ostaviti da nadodje 20 minuta. Oblikovati male loptice, razvaljati i na tri dela zarezati gornji i donji deo. Sklopiti svaki deo tako da dobijete oblik mašnice. Stavite na pleh sa papirom za pečenje, premazati žumancem i po želji ukrasiti. Peći na 180°C 20 minuta. Pokriti krpom da omekšaju i poslužiti.dobili ste savršene mašnice u par koraka iznenadite svoje goste kulinarskim sposobnostima! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading