MILICA NAM JE DALA NAJBOLJI RECEPT ZA TORTU BELI ANĐEO Biće savršena i kremasta, za sve svečanosti

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Probajte ovu neodoljivu tortu beli anđeo po receptu Milice Stanković iz Požarevca

beli anđeo
Privatna arhiva

 

beli anđeo Privatna arhiva
 

Piše: Ivana Pavlović

Milica Stanković iz Požarevca je umetnica u duši i strastvena zaljubljenica u kuvanje. Iako radi kao administrativni službenik, svoju kreativnost izražava kroz crtanje, pravljenje dekorativnih predmeta i, naravno, pripremu raznih đakonija. Pre tri godine odlučila je da svoje recepte podeli sa svetom na društvenim mrežama na profilu mycheerfulkitchen, što joj je donelo veliku radost i inspiraciju. Milica nam otkriva tajne pripreme jedne od njenih omiljenih torti - beli anđeo.

Kako ste došli do recepta za tortu beli anđeo?
- Moja majka ima jednu svesku s raznim receptima, i tako je i ova torta među njima, samo s malim izmenama.

Koji je vaš ključni savet za pripremu fila?
- Potrebno je mešati sve dok se fil ne zgusne, kako se ne bi stvorile grudvice. Ako se ipak desi da se grudvice stvore, prebacim smesu u blender da ih razbije.

Koji sastojci čine savršeni poslastičarski fil?
- To je, po meni, klasični poslastičarski fil. Sastojci su žumanca, mleko, gustin, šećer i puter.

Da li ste isprobavali varijacije ovog recepta?
Jesam, ali ukus nije ništa posebno drugačiji. Na primer, u originalnom receptu iz mamine sveske ide voće - maline. Pravila sam i tako, ali mi je ukusnije bez njih.

Da li imate još neki savet za savršen rezultat?
- Fil ne treba da bude vreo, već malo da se prohladi, da bude mlak. Kore, kad se natope filom, omekšaju i torta postane savršeno sočna.

Volite li da eksperimentišete s ukusima?
- Uvek pravim s pudingom od vanile, ali verujem da bi bila ukusna i neka druga kombinacija. Nisam probala ni da šlag zamenim slatkom pavlakom, ali verujem da bi bila jednako ukusna.

Da li ste pravili slanu verziju?
- Da, u prodaji postoje slane rozen kore, tako da može i slana varijanta. Premazujem ih mešavinom kisele pavlake i majoneza, a ređam šunku, kačkavalj, kuvana jaja i kisele krastavce. Sastojke dodajem ili menjam po želji.

Koliko vremena je potrebno da torta bude spremna za serviranje?
- Najmanje osam sati, da kore lepo omekšaju i da se torta ohladi.

Za koje prilike najčešće pravite ovu tortu?
Ova torta je baš za sve prilike - rođendane, slave, praznike i razne proslave.

Šta vas, pored kuvanja, još ispunjava?
- Volim životinje, hranu, ljude i da radim razne stvari. Umetnik sam u duši - crtam, bojim i pravim dekorativne stvari.

Koje je vaše omiljeno jelo?
- Omiljeno jelo mi je rižoto s morskim plodovima. Mogu da ga jedem u bilo koje doba dana, i gde god da sam ga probala, bilo je odlično.

Da li vam se dešava da neki recept ne uspe iz prve?
- Kako volim da isprobavam nove recepte, naravno, ne bude sve uvek savršeno iz prvog puta. Ali nikada ništa nisam bacila. Uvek se potrudim da popravim ili iskoristim na drugi način.

Kako bi izgledao vaš idealan meni za goste?
- Predjelo bi definitivno bila neka šarena daska: slani rolati, slana torta, suhomesnati proizvodi, sirevi i neko voće. Kao glavno jelo neko sočno meso u sosu, a za desert neki čokoladni kolač.

Sastojci:

  • •1 pakovanje rozen kora

Fil 1:

  • •1l mleka 
  • •3 pudinga od vanile
  • •6 kašike šećera
  • •200 g bele čokolade 
  • •250 g margarina
  • •200 g mleka u prahu
  • •200 g šećera u prahu

Fil 2:

  • •300 g šlaga
  • •300 ml kisele vode
  • •400 g kisele pavlake
  • •50 g šećera u prahu

Za dekoraciju:

  • •200 g šlaga
  • •50 g bele čokolade

Priprema:
Skuvajte puding u 1l mleka sa 6 kašika šećera, izlomite 100 g bele čokolade i mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi. Umutite margarin sa šećerom u prahu i mlekom u prahu, dodajte postepeno ohlađen puding. Naseckajte 100 g bele čokolade. Za drugi fil umutite šlag, pa dodajte  kiselu pavlaku i šećer u prahu. Preko kore mažite  3 kašike žutog fila pa 3 kašike belog fila i tako sve do poslednje kore. Dekorišite tortu šlagom i belom čokoladom.

@moja.trpeza MAŠNICE OD TESTA Sastojci: 300g brašna T-400 200g kukuruznog brašna 2 jaja 250ml mleka Kvasac za pecivo Ulje So Šećer Priprema: Umutiti jaja, kvasac i mleko, pa dodati ulje i ostaviti 10 minuta da kvasac počne delovati. Dodati brašna, so i šećer, pa mesiti dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ostaviti da nadodje 20 minuta. Oblikovati male loptice, razvaljati i na tri dela zarezati gornji i donji deo. Sklopiti svaki deo tako da dobijete oblik mašnice. Stavite na pleh sa papirom za pečenje, premazati žumancem i po želji ukrasiti. Peći na 180°C 20 minuta. Pokriti krpom da omekšaju i poslužiti.dobili ste savršene mašnice u par koraka iznenadite svoje goste kulinarskim sposobnostima! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading