ŠTRUDLICE SA KOKOSOM I VIŠNJAMA Mirisne i slatke, prste da poližete
Fenomenalni desert u savršenom spoju sa kokosom.
Potrebno je:
- 1 litar mleka
- 150 g šećera
- 1 šolja brašna
- 60 g putera
- 1-2 šolje kokosa
- 1 kašičica vanilinog šećera
Za sos od višanja:
- 500 g višanja
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 2 kašike brašna
- pola šolje šećera
Priprema:
Kokosom pospite pleh od rerne pa utapkajte kašikom. U mleko dodajte šećer i brašno pa stavite na ringlu i mešajte, sve dok se ne zgusne. Onda dodajte vanilin šećer i maslac pa mešajte sve dok se ne otopi. Zatim preko kokosa sipajte smesu pa poravnajte. Višnjice zakuvajte u šerpici sve dok ne puste sok, pa ih ocedite. Dodajte ostale sastojke pa krčkajte na šporetu sve dok se ne zgusne. Vratite višnje unutra pa ih prelijte preko mlečnog fila. Ostavite u frižideru dva sata. Potom secite kolač uzdužno na trake pa svaku traku secite na pola. Zatim urolajte svaki sečeni deo u štrudlicu pa služite. Prijatno!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)