MAČA ČIZKEJK Kremasti kolač sa zelenim čajem koji osvežava u trenu

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan desert osvojiće i one koji ne vole slatko.

mača čizkejk
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g čokoladnog keksa
  • 45 g maslaca

Za krem

  • 450 g krem sira
  • 135 g šećera
  • 2 jaja
  • 2 kašike mača praha
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta

Za dekoraciju

  • jagode

Priprema

Rernu zagrejte na 175 stepeni. Izblendajte keks što sitnije. U posudu stavite keks i otopljeni maslac pa dobro pomešajte. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite podlogu 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Izvadite kalup pa smanjite na 150 stepeni. U veliku posudu stavite krem sir i šećer, pa mutite tri minuta, sve dok ne dobijete kremastu smesu. Mutite i dalje, pa dodajte jaja, jedno po jedno. Dodajte mača prah i vanilin ekstrakt pa mutite sve dok smesa ne postane kompaktna. Izlijte smesu u kalup i pecite 45 minuta. Ostavite u rerni sa otvorenim vratima nekoliko minuta, pa ga izvadite i ostavite da se prohladi. Ostavite kolač u frižideru nekoliko sati. Bon appetit!

@moja.trpeza Čokolada od pistaćija 🍫 Sastojci: 200g čokolade za topljenje 50g pistaći kreme Dekoracija po želji (indijski orah, badem, gumene bombone) Priprema: 1. Topite čokoladu na pari dok se ne otopi. 2. Pripremite kalup i prelijte otopljenom čokoladom. 3. Preko čokolade sipajte pistaći kremu i napravite šare po želji. 4. Dodajte dekoraciju po izboru (gumene bombone, indijski orah, badem). 5. Stavite u zamrzivač na 15 minuta da se stegne. Brza i jednostavna čokolada, spremna za nekoliko minuta! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #recept #cokolada #viral #viralvideo #fyp #foryou ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)

Loading