RUŽICE OD JABUKA Zasladiće vas u trenu, ukusa koji govori 1000 jezika

Ivana Pavlović

12:30

Slatki kutak 0

Savršene i sočne, najbolje odmah stavite duplu meru.

ružice od jabuka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 2-3 jabuke (oljuštene, očišćene i iseckane na tanke kolutove)
  • 2 kašičice cimeta
  • 2 kašike šećera
  • sok od pola limuna
  • 2 kašike džema od jabuka (opciono, za sjaj)

Priprema:
Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte lisnato testo na pravougaonik debljine oko 3 mm. Isecite testo na trake širine oko 5 cm. Pomešajte jabuke sa cimetom, šećerom i sokom od limuna. Na svaku traku stavite malu količinu pripremljenog fila od jabuka duž sredine. Preklopite traku tako da prekrije fil i pritisnite ivice kako biste zatvorili rolnu. Urolajte testo da dobijete rolnice. Pecite ih na 200 stepeni oko 15-20 minuta ili dok ružice ne postanu zlatnosmeđe.

Da li ste znali da kašika mlevene kafe može brzo zaustaviti dijareju? Tanini u kafi stežu creva i smanjuju lučenje tečnosti, pomažući varenju. Takođe, crna kafa bez dodataka može umiriti stomak i usporiti rad creva, dok njena blaga gorčina podstiče ravnotežu u digestivnom sistemu. #mojatrpeza #trpeza #kafa #viralvideos #kuhinjarecepti #kuhinja #foryoupage #fouryou ♬ original sound - Moja Trpeza Watch on TikTok

 

Komentari (0)