RUŽICE OD JABUKA Zasladiće vas u trenu, ukusa koji govori 1000 jezika
Savršene i sočne, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 2-3 jabuke (oljuštene, očišćene i iseckane na tanke kolutove)
- 2 kašičice cimeta
- 2 kašike šećera
- sok od pola limuna
- 2 kašike džema od jabuka (opciono, za sjaj)
Priprema:
Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte lisnato testo na pravougaonik debljine oko 3 mm. Isecite testo na trake širine oko 5 cm. Pomešajte jabuke sa cimetom, šećerom i sokom od limuna. Na svaku traku stavite malu količinu pripremljenog fila od jabuka duž sredine. Preklopite traku tako da prekrije fil i pritisnite ivice kako biste zatvorili rolnu. Urolajte testo da dobijete rolnice. Pecite ih na 200 stepeni oko 15-20 minuta ili dok ružice ne postanu zlatnosmeđe.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)