BEČKA ŠTRUDLA Savršena poslastica sa jabukama koja osvežava u momentu

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Drugačija poslastica, a kao osmišljena za bilo koju svečanost.

bečka štrudla
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 500 g jabuka
  • 50 g suvog grožđa
  • 50 g mlevenih badema
  • 1 kašika putera
  • 5 kašika šećera
  • 1 kesica cimeta
  • 1 žumance

Za preliv od vanile:

  • 500 ml mleka
  • 1 žumance
  • 3 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašika skrobnog brašna

Priprema:
Jabuke očistite, iseckajte na kockice i prodinstajte na istopljenom puteru da omekšaju. Dodajte šećer, suvo grožđe, cimet i malo vode (oko 50 ml). Izmešajte i sklonite sa šporeta. Oba lisnata testa rastanjite oklagijom, pospite bademom i rasporedite fil od jabuka. Urolajte u štrudle. Odozgo ih zasecite nožem na nekoliko mesta da testo ne bi previše naraslo. Premažite umućenim žumancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobije smeđu boju. Za preliv, sipajte u šerpu mleko i oba šećera, umućeno žumance i gustin. Mešajte na tihoj vatri dok se malo ne zgusne, ali pazite da se ne naprave grudvice. Kada servirate, na tanjir stavite parče štrudle i prelijte prelivom od vanile.

@moja.trpeza SOČNA PITA OD BOROVNICE - POSNO Sastojci: 400 g borovnica 2 šolje šećera 2 kašike meda Cimet 3 limuna Kore za pitu Ulje 100 g griza Priprema: Borovnice, šećer, med i cimet kuvajte dok ne dobijete kašu, zatim dodajte griz. Kore premažite uljem, filujte smesom i urolajte. Pecite na 200°C, dok pripremate preliv od vode, šećera i cimeta. Pečenu pitu prelijte prelivom, zapecite još 10 minuta i poslužite s limunom. Uživajte u posnoj poslastici! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #blueberry #pie ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading