POSNE OBLANDE SA ČOKOLADOM Starinski slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

11:30

Slatki kutak 0

Slatke, a posne, najbolje odmah stavite duplu meru.

posne oblande sa čokoladom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 ml vode
  • 250 g margarina
  • 150-200 g šećera
  • 200 g oraha
  • 250 g posnog mlevenog keksa
  • 120 g posne čokolade

Priprema:

U šerpu stavite vodu, šećer i margarin, pa otopite. Zasebno otopite čokoladu na pari. Smesu sa vodom sklonite sa ringle , pa umešajte keks i mlevene orahe. Sjedinite, pa smesu podelite na dva dela. Jednom delu dodajte otopljenu čokoladu. Promešajte dobro, pa ostavite par minuta da se filovi prohlade. Na jednu oblandu nanesite polovinu čokoladnog fila, pa preklopite sa drugom oblandom. Preko nanesite svetli fil, preklopite trećom oblandom pa nanesite tamni fil. Onda preklopite četvrtom oblandom pa premažite svetlim filom. Na kraju, završite oblandom. Pritisnite dlanovima, pa prekrijte čistom krpom. Preko stavite knjigu, pa ostavite preko noći u hladnoj prostoriji. Isecite kolač po želji.

@moja.trpeza Savršen kolač sa dva sastojka Sastojci: 300 g kiselih jabuka 🍏 150 g posne crne čokolade 🍫 Priprema: 1. Jabuke ogulite, očistite od semenki i iseckajte na manje komade. 2. Kuvajte ih na šporetu 15 minuta dok ne omekšaju. 3. Ostavite da se prohlade, a za to vreme otopite posnu crnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. 4. Jabuke i otopljenu čokoladu dobro izblendirajte dok ne dobijete glatku smesu. 5. Smesu sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i ostavite da se stegne u frižideru najmanje 2 sata. 6. Secite na komade i poslužite uz zamrznuto voće ili prelivene posnom belom čokoladom. Brzo, jednostavno i ukusno! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #recept #cokolada #viral #viralvideo #fyp #foryoupage #recipe #fypシ゚ ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Komentari (0)

Loading