POSNE OBLANDE SA ČOKOLADOM Starinski slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa
Slatke, a posne, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 250 ml vode
- 250 g margarina
- 150-200 g šećera
- 200 g oraha
- 250 g posnog mlevenog keksa
- 120 g posne čokolade
Priprema:
U šerpu stavite vodu, šećer i margarin, pa otopite. Zasebno otopite čokoladu na pari. Smesu sa vodom sklonite sa ringle , pa umešajte keks i mlevene orahe. Sjedinite, pa smesu podelite na dva dela. Jednom delu dodajte otopljenu čokoladu. Promešajte dobro, pa ostavite par minuta da se filovi prohlade. Na jednu oblandu nanesite polovinu čokoladnog fila, pa preklopite sa drugom oblandom. Preko nanesite svetli fil, preklopite trećom oblandom pa nanesite tamni fil. Onda preklopite četvrtom oblandom pa premažite svetlim filom. Na kraju, završite oblandom. Pritisnite dlanovima, pa prekrijte čistom krpom. Preko stavite knjigu, pa ostavite preko noći u hladnoj prostoriji. Isecite kolač po želji.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)