POSNE OBLANDE SA ČOKOLADOM Starinski slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa
Slatke, a posne, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 250 ml vode
- 250 g margarina
- 150-200 g šećera
- 200 g oraha
- 250 g posnog mlevenog keksa
- 120 g posne čokolade
Priprema:
U šerpu stavite vodu, šećer i margarin, pa otopite. Zasebno otopite čokoladu na pari. Smesu sa vodom sklonite sa ringle , pa umešajte keks i mlevene orahe. Sjedinite, pa smesu podelite na dva dela. Jednom delu dodajte otopljenu čokoladu. Promešajte dobro, pa ostavite par minuta da se filovi prohlade. Na jednu oblandu nanesite polovinu čokoladnog fila, pa preklopite sa drugom oblandom. Preko nanesite svetli fil, preklopite trećom oblandom pa nanesite tamni fil. Onda preklopite četvrtom oblandom pa premažite svetlim filom. Na kraju, završite oblandom. Pritisnite dlanovima, pa prekrijte čistom krpom. Preko stavite knjigu, pa ostavite preko noći u hladnoj prostoriji. Isecite kolač po želji.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)