PEPERMINT KOLAČ Drugačiji desert za prave slatkoljupce
Osvežiće vas u trenu.

Potrebno je
Za koru:
- 100 g istopljenog putera
- 4 kašike kakao praha
- 5 kašika šećera
- 150 g mlevenog keksa
- 5 kašika kokosa
- 4-5 kašika mleka
Za fil:
- 75 g omekšalog maslaca
- 200 g šećera u prahu
- 4 kašike mleka
- 1-2 kašičice mentol arome
Za glazuru:
- 150 g crne čokolade
- 1 dl slatke pavlake
Priprema:
U jednoj posudi sjedinite puter, kakao prah i šećer, pa dodajte šećer i kokos. Dobro izmešajte. Zatim, sipajte mleko pa sjedinite dobro. Pleh obložite pek papirom pa izlijte smesu i poravnajte. Umutite puter sa šećerom u prahu, pa dodajte mleko i aromu, i sjedinite. Premažite fil preko kore. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom, pa dobijenom glazurom prelijte kolač. Secite na kocke.
Možda vas zanima:

ZEBRA KOLAČ Priprema je jednostavna, a zbog izgleda će ga najviše obožavati deca
Pravi se lako, a osvaja ukusom.

STARINSKI KOH Jednostavan desert skupog ukusa koji uspeva svima
Pravi se lako, a ukusan kao da ste se trudili satima.

KOLAČ OD BATATA Neodoljivi desert ukusa koji govori 1000 jezika
Najbolje služite uz grčki jogurt ili sveže voće.

SERNIK Pečeni čizkejk poreklom iz Poljske, ukusa koji priča priče
Najbolje služite uz sladoled ili voće.

POSNA TORTA BELI ANĐEO Raskošna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Neodoljiva i ukusna, za prave sladokusce.

POSNE VANILICE Sitni kolači kao osmišljeni za svečanu trpezu
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni mađarski slatkiš u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Fenomenalan kolač za sve svečane prilike.

NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert za sve svečane prilike, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI KUGLOF Sočni desert koji budi sva čula
Savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nesto slatko.
Komentari (0)