NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert za sve svečane prilike, ukusa koji govori 1000 jezika

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

tulumbe
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 500 ml vode
  • 500 g oštrog brašna
  • 100 ml ulja
  • 6 jaja

Za sirup:

  • 1 kg šećera
  • 800 ml vode
  • 1 limun

Za prženje:

  • 1 l ulja

Priprema:

Sirup: U posudu stavite šećer i vodu, kuvajte da proključa, a zatim još 5 minuta. Ostavite da se ohladi. U hladan sirup dodajte sok od pola limuna, a ostatak isecite na kolutove.

Testo: Stavite vodu i ulje da provri. Tada dodajte brašno, mešajte da se sjedini u kompaktnu gustu smesu. Ostaviti da se testo ohladi, pa ga rukama premesite i dodajte jedno po jedno jaje mikserom neprekidno muteći. U veću šerpu zagrejte 1 litar ulja. Špricem istiskajte tulumbe veličine po želji. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana. Gotove odmah stavljajte u hladan sirup.

Da li ste znali da su rotkvice odlične za zdravlje!? Poboljšavaju varenje, podstiču detoksikaciju jetre, jačaju imunitet i pomažu kod hidratacije zbog visokog sadržaja vode. Takođe, mogu doprineti snižavanju krvnog pritiska i poboljšanju zdravlja kože. Dobro se kombinuju uz salate. 🥗 #trpeza #mojatrpeza #zdravahrana #detox #fyp #viraltiktok #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza Watch on TikTok

Komentari (0)