NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert za sve svečane prilike, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 500 ml vode
- 500 g oštrog brašna
- 100 ml ulja
- 6 jaja
Za sirup:
- 1 kg šećera
- 800 ml vode
- 1 limun
Za prženje:
- 1 l ulja
Priprema:
Sirup: U posudu stavite šećer i vodu, kuvajte da proključa, a zatim još 5 minuta. Ostavite da se ohladi. U hladan sirup dodajte sok od pola limuna, a ostatak isecite na kolutove.
Testo: Stavite vodu i ulje da provri. Tada dodajte brašno, mešajte da se sjedini u kompaktnu gustu smesu. Ostaviti da se testo ohladi, pa ga rukama premesite i dodajte jedno po jedno jaje mikserom neprekidno muteći. U veću šerpu zagrejte 1 litar ulja. Špricem istiskajte tulumbe veličine po želji. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana. Gotove odmah stavljajte u hladan sirup.
Možda vas zanima:
NAJSOČNIJE TULUMBE Desert koji svi obožavaju, za prave sladokusce
Mekane i slatke, ovakve do sada niste jeli.
TULUMBE Starinski desert koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljive i sočne, svaki zalogaj je raj za sladokusce.
TULUMBE Po originalnom bakinom receptu, a mekane i slatke, savršene za uživanje
Fenomenalan desert za prave sladokusce.
TULUMBE Po originalnom receptu, hrskave spolja, a mekane iznutra
Sočna turska poslastica vremenom je postala neizostavni slatkiš svake domaćice.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)