NEODOLJIVE TULUMBE Turska poslastica ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Mekane i sočne, najbolje odmah stavite duplu meru.
Za tulumbe
- 250 g brašna
- prstohvat soli
- 4 velika jajeta
- 100 ml ulja
- 400 ml vode
I još:
- ulje za prženje
Za sirup (agdu)
- 600 ml vode
- 1 kg šećera
- limun
Priprema
Šećer i vodu stavite da prokuvaju pa dodajte limun sečen na kriške. Smanjite na laganu vatru pa zakuvajte pokriveno, dok se limun "ne zastakli". Nakon što se prohladi, stavite u frižider. Sledećeg dana u šerpu sipajte vodu, ulje, so i šećer pa nakon što proključa, skinite sa šporeta. Dodajte po malo brašna uz mešanje dok ne dobiju čvrstu smesu. Ostavite oko 15 minuta da se prohladi. Jaja umutite penasto pa ih dodajte u smesu i mikserom sjedinite. Pripremljenom smesom napunite špric. Istiskujte oko 10 cm testa iz šprica pa pržite u dubokom tiganju sa mnogo ulja, uz povremeno okretanje. Zatim vadite rešetkastom kašikom kada dobiju zlatnu boju, pa ih spuštajte u hladan sirup. Poređajte tulumbe po plehu pa ih prelijte ostatakom sirupa. Na kraju, prekrijte providnom folijom pa ostavite u frižideru.
Možda vas zanima:
SOČNE TULUMBE SE TOPE U USTIMA Zalivene i preukusne, bolje nego iz poslastičarnice
Oduševiće i najveće sladokusce.
TULUMBE IZ RERNE Poćiće vam voda na usta koliko su neodoljive, vredne svakog truda
Mirisne i sočne, najbolje odmah stavite duplu meru.
PRAVE BOSANSKE TULUMBE Spolja hrskave, a iznutra mekane, i uspevaju svima
Sočne i slatke, prste da poližete.
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)