SLATKA PITA SA ORASIMA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah, ukusa koji priča priče
Sočna i slatka, uzećete parče više.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

FRANCUSKA SVILENA PITA Američka poslastica nastala 50 ih od koje će vam poći voda na usta
Naziv francuska nema veze sa ovom zemljom, nastala je u Americi 1950 ih godina 20 veka, na jednom kulinarskom takmičenju.

SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.

PITA SA KRUŠKAMA Aromatična poslastica ukusa koji priča priče, za prave sladokusce
Sočna i ukusna, a pravi se lako.

TRIKOLORE TORTA Fenomenalna čokoladna poslastica za sve svečane prilike
U savršenom spoju sa tri vrste čokolade, bićete oduševljeni ukusom.
- 500 g tankih kora za pitu
Za fil:
- 4 jaja
- 400 ml jogurta
- 350 g mlevenih oraha
- 200 g šećera
- 200 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 500 ml vode
- 300 g šećera
Priprema:
Umutite belanca u čvrst sneg. Posebno umutite žumanca sa šećerom u penastu smesu, pa dodajte ulje, jogurt, prašak za pecivo i orahe. Izmešajte, dodajte umućena belanca i varjačom izmešajte. U podmazan pleh stavite tri kore, poslednju nafilujte sa dve kutlače fila, stavite dve kore, pa fil i tako redom dok ne potrošite sve kore i fil. Odozgo stavite tri kore. Isecite pitu na kocke i pecite na 200 stepeni dok ne porumeni. Preliv: Vodu i šećer stavite da provri, pa kuvajte još pet minuta. Vrelu pitu prelijte hladnim prelivom.

STARINSKI KOH Uspeva i potpunim početnicima, a mekan kao duša
Jednostavan kolač bogatog ukusa.

ČOKOLADNA TORTA SA KAFOM Aromatična i očaravajuća, u savršenom spoju ukusa
U savršenom spoju slatkiša i omiljenog napitka.

PITA SA KRUŠKAMA Aromatična poslastica ukusa koji priča priče, za prave sladokusce
Sočna i ukusna, a pravi se lako.

ZAHER KOCKE SA MALINAMA Ako volite čuvenu poslasticu, ovaj kolač ćete obožavati
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

POSNI ČOKOLADNI BANANA HLEB Kolač koji nimalo ne zaostaje za originalom, najbolje odmah stavite duplu meru
Sočan i sladak, za prave sladokusce.
Komentari (0)