KNEDLE SA ŠLJIVAMA IZ BAKINE KUHINJE Jednostavni slatkiš koji budi sva čula
Mekane kao duša.

Potrebno je:
Za testo:
- 400-500 g krompira
- 300-350 g brašna
- 50 g putera
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 5 kašika griza
- šljive
Za posipanje:
- 250 g prezli
- 80 g braon šećera
Priprema:
Skuvajte krompir, pa dok je vruć dodajte vanilin šećer, so i jaja. Viljuškom ga izgnječite da napravite pire. Tome dodajte puter i mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Kada se krompir prohladi, postepeno dodajte griz i brašno. Umesite rukama testo, koje treba da bude mekano. Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i napravite rukama loptice. Zatim loptice malo spljoštite rukama, pa ubacite očišćenu šljivu. Sipajte ulje u vodu i ostavite da provri, zatim smanjite temperaturu i ubacite knedle. Dovoljno su kuvane kada isplivaju na površinu. Za to vreme u tiganj sipajte prezle i šećer i zajedno pržite dok ne dobiju rumenu boju. Uvaljajte dobro knedle u prezle sa šećerom. Sačekajte da se ohlade. Prijatno.
Možda vas zanima:

KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a topi se u ustima
Sočne i mekane kao duša, a ukućani će stajati u redu za još.

KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski specijalitet mekan kao pamuk, a zamirisaće cela kuća
Desert na kome su odrasle generacije.

KNEDLE SA ŠLJIVAMA Desert koji se smaže u trenu, a budi nostalgiju
Sočne i slatke, za prave sladokusce.

KNEDLE SA DŽEMOM Drugačiji desert koju budi nostalgiju na dane detinjstva, a pravi raj za nepca
Sočne i slatke, prste da poližete.

POSNA MOSKVA ŠNIT Raskošna poslastica koja budi sva čula, za sve važne događaje
Klasik koji samo dobija na popularnosti, ukusa koji se ne zaboravlja.

CIMET KUGLICE SA BELOM ČOKOLADOM Savršenog ukusa, a ne zahtevaju vreme za pripremu
Slatke i drugačije, nestaće sa stola odmah.

PORTOKALOPITA Mirisna poslastica sa pomorandžom koja osvežava i sladi u isto vreme
Najbolje služite uz sladoled od vanile.

CRNAC BEZ JAJA Sočan kolač kontroverznog imena savršen za dolazak iznenadnih gostiju
Mekan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

ČEMBERLEN TORTA Savršen spoj reforme i grilijaša u jednoj poslastici, neprevaziđenog ukusa
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)