KNEDLE SA ŠLJIVAMA IZ BAKINE KUHINJE Jednostavni slatkiš koji budi sva čula
Mekane kao duša.
Potrebno je:
Za testo:
- 400-500 g krompira
- 300-350 g brašna
- 50 g putera
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 5 kašika griza
- šljive
Za posipanje:
- 250 g prezli
- 80 g braon šećera
Priprema:
Skuvajte krompir, pa dok je vruć dodajte vanilin šećer, so i jaja. Viljuškom ga izgnječite da napravite pire. Tome dodajte puter i mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Kada se krompir prohladi, postepeno dodajte griz i brašno. Umesite rukama testo, koje treba da bude mekano. Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i napravite rukama loptice. Zatim loptice malo spljoštite rukama, pa ubacite očišćenu šljivu. Sipajte ulje u vodu i ostavite da provri, zatim smanjite temperaturu i ubacite knedle. Dovoljno su kuvane kada isplivaju na površinu. Za to vreme u tiganj sipajte prezle i šećer i zajedno pržite dok ne dobiju rumenu boju. Uvaljajte dobro knedle u prezle sa šećerom. Sačekajte da se ohlade. Prijatno.
Možda vas zanima:
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a topi se u ustima
Sočne i mekane kao duša, a ukućani će stajati u redu za još.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski specijalitet mekan kao pamuk, a zamirisaće cela kuća
Desert na kome su odrasle generacije.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Desert koji se smaže u trenu, a budi nostalgiju
Sočne i slatke, za prave sladokusce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)