KARAMEL PITA SA BANANAMA Mirisna poslastica bogatog ukusa, za savršen vikend

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Pogodna za svaku svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.

karamel pita sa bananama
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Kora:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 50 g topljenog putera
  • 15 g kakaoa

Fil:

  • 3 kesice pudinga od karamele
  • litar mleka
  • 5 kašika kukuruznog skroba
  • kašika ekstrakta vanile

Preliv:

  • 200 g mlečne čokolade
  • 70 ml toplog mleka
  • 10 karamela od lešnika

Priprema:

Keks sameljite ako već niste kupili mleveni, pa ga pomešajte s kakao prahom. Puter istopite i ulijte, pa lepo sjedinite. U kalup (20 cm) sipajte smesu i napravite koru. Po želji, ostavite da se stegne desetak minuta u frižideru. Sipajte puding u mleko, dodajte po želji vanilu, potom i kukuruzni skrob i uz konstantno mešanje kuvajte dok se ne zgusne na laganoj vatri. Ostavite da se malo ohladi i prelijte u kalup.

Ostavite da se stegne u frižideru oko dva sata. Da napravite preliv, istopite čokoladu s mlekom. Prelijte preko torte. Ostavite još sat vremena u frižideru da se stegne. Pospite karamel prelivom pre serviranja. Možete i po želji, umesto preliva, da izrendate čokoladu preko.

VATRENA FUZIJA UKUSA - POSNO Sastojci: 1 tikvica 1 tortilja 100 g crvenog pasulja Namaz od leblebija (humus) 100 g čeri paradajza So Maslinovo ulje Priprema: 1. Tikvicu iseckajte na tanke kolutove ili trakice i izgrilujte na tiganju ili roštilju dok ne omekša i dobije zlatnu boju. 2. Tortilju isecite na trakice, zatim ih propržite u tiganju dok ne postanu hrskave. 3. Pržene tortilja trakice i tikvice sipajte na tanjir. 4. Dodajte crveni pasulj i prepolovljene čeri paradajze. 5. Sve prelijte maslinovim uljem i posolite po ukusu. 6. Na kraju dodajte namaz od leblebija, lagano promešajte i uživajte! Savršen spoj hrskavog, kremastog i osvežavajućeg ukusa! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #kitchen ♬ Abracadabra (Instrumental) - Cici Beats Watch on TikTok

Komentari (0)