KARAMEL PITA SA BANANAMA Mirisna poslastica bogatog ukusa, za savršen vikend
Pogodna za svaku svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
Potrebno je:
Kora:
- 200 g mlevenog keksa
- 50 g topljenog putera
- 15 g kakaoa
Fil:
- 3 kesice pudinga od karamele
- litar mleka
- 5 kašika kukuruznog skroba
- kašika ekstrakta vanile
Preliv:
- 200 g mlečne čokolade
- 70 ml toplog mleka
- 10 karamela od lešnika
Priprema:
Keks sameljite ako već niste kupili mleveni, pa ga pomešajte s kakao prahom. Puter istopite i ulijte, pa lepo sjedinite. U kalup (20 cm) sipajte smesu i napravite koru. Po želji, ostavite da se stegne desetak minuta u frižideru. Sipajte puding u mleko, dodajte po želji vanilu, potom i kukuruzni skrob i uz konstantno mešanje kuvajte dok se ne zgusne na laganoj vatri. Ostavite da se malo ohladi i prelijte u kalup.
Ostavite da se stegne u frižideru oko dva sata. Da napravite preliv, istopite čokoladu s mlekom. Prelijte preko torte. Ostavite još sat vremena u frižideru da se stegne. Pospite karamel prelivom pre serviranja. Možete i po želji, umesto preliva, da izrendate čokoladu preko.
Možda vas zanima:
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
TIRAMISU TORTA JOŠ BOLJA OD KOLAČA Kremasta i brza, polizaćete i tanjir
Savršena za prave kafoljupce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)