SLATKA PITA SA BUNDEVOM I JABUKAMA Mirisna poslastica koja će vas zasladiti u momentu
Mekana kao duša i sočna, pravićete stalno.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

SLATKA PITA SA ORASIMA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah, ukusa koji priča priče
Sočna i slatka, uzećete parče više.

PITA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Uspeće i početnicima u kuhinji, ukusa koji priča priče.

FRANCUSKA SVILENA PITA Američka poslastica nastala 50 ih od koje će vam poći voda na usta
Naziv francuska nema veze sa ovom zemljom, nastala je u Americi 1950 ih godina 20 veka, na jednom kulinarskom takmičenju.

POSNA ČOKOLADNA BAKLAVA Mirisna poslastica u još slađem spoju, otopićete se od miline
Pravi se lako, a mekana kao pamuk.
- 500 g bundeve (rendana)
- 3-4 jabuke (oguljene i iseckane)
- 1 pakovanje kora za pitu
- 100 g šećera
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1 kašičica limunovog soka (za jabuke)
- 2 kašičice brašna (po želji, za zgušnjavanje)
- 1 jaje (za premazivanje)
- ulje za podmazivanje kora
- prstohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Ogulite bundevu, pa je očistite od semenki i izrendajte. Onda je kratko propržite u tiganju da omekša. Umešajte šećer, cimet i vanilin šećer, pa dinstajte još nekoliko minuta. Ogulite jabuke, pa ih očistite od semenki i iseckajte na male kockice. Pebacite u činiju, pa pospite limunovim sokom, šećerom i cimetom. Zatim, dobro promešajte. Jednu po jednu koru premazujte sa malo ulja. Poređajte pet kora u pleh, pa preko rasporedite bundeve, pa jabuke. Preko poređajte premazane ostale kore. Poslednju koru premažite umućenim jajetom. Pecite pitu pola sata do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

ŽARKO UDOVIČIĆ: Leh i Jagielonija sada neće "ispaliti"
Dečak pojeo zalogaj banane u vrtiću, pa umro: Roditelji tvrde da su vaspitačice krive, evo šta se desilo

"PALA" ZBOG DROGE: Sa vođom blokadera uhapšena i Natalija Dragomirović
DUŠAN ZAVOLEO ŽENU IZ UGANDE: Doveo je u Ivanjicu - Evo šta joj u Srbiji najviše smeta, a kako su reagovali njegovi (VIDEO)

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..


TORTA SA ZELENIM ČAJEM Drugačija i posebna, a savršena za sve svečane prilike
Oduševiće i one izbirljive.

ČOKOLADNE KOCKE Desert koji uspeva i početnicima, mekan kao duša
Pravi se brzo i lako.

POSNI KOKOS ROLAT Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, za prave sladokusce
Ako volite kokos, ovaj rolat ćete obožavati.
Komentari (0)