SLATKA PITA SA BUNDEVOM I JABUKAMA Mirisna poslastica koja će vas zasladiti u momentu
Mekana kao duša i sočna, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 500 g bundeve (rendana)
- 3-4 jabuke (oguljene i iseckane)
- 1 pakovanje kora za pitu
- 100 g šećera
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1 kašičica limunovog soka (za jabuke)
- 2 kašičice brašna (po želji, za zgušnjavanje)
- 1 jaje (za premazivanje)
- ulje za podmazivanje kora
- prstohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Ogulite bundevu, pa je očistite od semenki i izrendajte. Onda je kratko propržite u tiganju da omekša. Umešajte šećer, cimet i vanilin šećer, pa dinstajte još nekoliko minuta. Ogulite jabuke, pa ih očistite od semenki i iseckajte na male kockice. Pebacite u činiju, pa pospite limunovim sokom, šećerom i cimetom. Zatim, dobro promešajte. Jednu po jednu koru premazujte sa malo ulja. Poređajte pet kora u pleh, pa preko rasporedite bundeve, pa jabuke. Preko poređajte premazane ostale kore. Poslednju koru premažite umućenim jajetom. Pecite pitu pola sata do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SOČNA PITA SA VIŠNJAMA Zbog jednog sastojka nije za decu, a zamiriše cela kuća dok se peče
Sa hrskavim korama i bogatim nadevom, pravićete stalno.
GRČKA GALATOPITA Donosimo vam tradicionalni recept za poslasticu sa mlekom koja se ne zaboravlja
Sočna poslastica nikoga neće ostaviti ravnodušnim
GRČKA BUGACA Udobnost, nostalgija i istorija u jednom zalogaju
Neodoljiva slatka pita raspametiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA VIŠNJAMA U slatko-kiselkastom spoju, otopićete se od miline
Jednostavne pripreme, uspeće i početnicima.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)