AROMATIČNA BUNDEVARA Sočna pita po starom receptu iz bakine kuhinje

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Ukusna i slatka, prste da poližete.

bundevara
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 8 tankih kora za pitu
  • 500 g rendane bundeve
  • 150 g šećera
  • 4 kašike griza
  • 1 kesica cimeta
  • ulje

Za posipanje:

  • šećer u prahu

 

Priprema:

Uzeti po 2 kore, prvu poprskati uljem, preko staviti drugu koru, preko nje posuti kašiku griza, a zatim i rendanu bundevu. Posuti sa po 3 kašike šećera i malo cimeta. Uviti u štrudlu i ređati u podmazan pleh. Na isti način pripremiti još 3 rolnice. Peći na 200 stepeni dok fino ne porumene. Gotove posuti šećerom u prahu.

Pohovano savršenstvo od banana Sastojci: 2 zrele banane 50 g mlevenih oraha, badema ili lešnika Borovnice po ukusu 100 g posne bele čokolade Priprema: 1. Pripremite banane – oljuštite ih, prepolovite i podelite na manje komade. 2. Dodajte orašaste plodove – pospite izblendirane orahe, bademe ili lešnike po bananama, tako da se lepo oblože. 3. Pecite – zagrejte pleh i ispecite banane sa svih strana dok ne dobiju blago zlatnu boju. 4. Serviranje – na tanjir sipajte borovnice, poređajte tople banane i prelijte ih otopljenom posnom belom čokoladom. 5. Uživajte – poslužite odmah dok je desert topao i čokolada se divno razliva preko banana! Savršen posni desert gotov za par minuta! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #kuhinjarecepti #pohovano #njaminjam😋 #viral_video #viralvideos #foruyou ♬ bounce (i just wanna dance) - фрози & joyful

 

Komentari (0)