AROMATIČNA BUNDEVARA Sočna pita po starom receptu iz bakine kuhinje
Ukusna i slatka, prste da poližete.
Potrebno je:
- 8 tankih kora za pitu
- 500 g rendane bundeve
- 150 g šećera
- 4 kašike griza
- 1 kesica cimeta
- ulje
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Uzeti po 2 kore, prvu poprskati uljem, preko staviti drugu koru, preko nje posuti kašiku griza, a zatim i rendanu bundevu. Posuti sa po 3 kašike šećera i malo cimeta. Uviti u štrudlu i ređati u podmazan pleh. Na isti način pripremiti još 3 rolnice. Peći na 200 stepeni dok fino ne porumene. Gotove posuti šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
BUNDEVARA KOJU JE TITO OBOŽAVAO Zamiriše cela kuća dok se peče
Mirisna i mekana kao duša, nema ko će joj odoleti.
POSNA BUNDEVARA SA ORASIMA Aromatična poslastica koja budi sva čula, za pravo uživanje
Mirisna i ukusna, a nema ko va neće tražiti recept.
STARINSKA BUNDEVARA BUDI NOSTALGIJU Ovako su je pravile sve domaćice u Jugoslaviji
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
STARINSKA BUNDEVARA Miris cimeta i jeseni koji mame na dodatno parče
Baš kao ona iz bakine kuhinje.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)