NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

TIRAMISU U ČAŠI Desert za iznenadne goste koji se topi u ustima, a uspeva baš svima
Napravi se lako, a pojede još brže.

TIRAMISU U ČAŠI ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO Gotov za 15 minuta, a idealan za iznenadne goste
Neodoljivi kolač na malo drugaliji način, za sve ljubitelje kafe.

TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.

TIRAMISU SA JABUKAMA Neodoljivi desert u savršenom voćnom spoju, rajskog ukusa
Italijanski desert na drugačiji način, najbolje stavite odmah duplu meru.
- 1 šoljica kafe
- 2 supene kašike likera od kafe
- 1 šolja slatke pavlake za šlag
- pola šolje šećera u prahu
- 1 čajna kašičica ekstrakta vanile
- 1 šoljica maskarpone sira
- 12 – 18 piškota
- kakao u prahu za posipanje
Priprema:
Liker pomešajte sa kuvanom kafom pa ostavite sa strane da se prohladi. Pavlaku umutite sa šećerom i vanilinim ekstraktom, sve dok ne dobijete šlag. Pomešajte lagano šlag sa maskarponeom. U čaše složite tiramisu. U kafu kratko umačite piškotu pa prelomite da stane u čašu. Posle prvog reda piškota stavite red fila. Ponovite postupak sa piškotama. Zadnji sloj treba da bud fil. Ostavite tiramisu bar četri sata u frižideru. Na kraju, pospite kakaom u prahu. Bon appetit!

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)