KINOA BRAUNI Zdrav i ukusan slatkiš savršen za dolazak iznenadnih gostiju
Pravi se lako, a smaže brzo.
Potrebno je:
- 120 g suve kinoe
- 100 g grčkog jogurta
- 90 g prezrele banane
- 9 g lanenog semena + dovoljno vode da postane kašasta smesa
- 40 g kakao praha
- 40 g javorovog sirupa
- 50 g putera od kikirikija
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- čokoladne mrvice po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U činiju stavite kinou, pa je prelijte vrućom vodom i ostavite tako jedan sat. Onda procedite višak vode. U blender stavite kinou, jogurt, bananu, kakao, laneno seme, javorov sirup, vanilu, kikiriki puter i prašak za pecivo, pa blendajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Onda dodajte čokoladne mrvice.Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom, pa pospite ostatkom čokoladnih mrvica. Pecite brauni 20-25 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRAUNI Donosimo vam originalni američki recept za slatkiš koji uspeva svima
Pola pleha nestane dok trepnete.
BLONDI Savršen za početnike, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Sočan i jednostavan za pripremu.
ČOKOLADNI BRAUNI SA BANANOM Treba vam samo 2 sastojka, sve se pomeša i peče, a ispadne vrhunski desert!
Pravi se lako, a pojede brzo.
NEODOLJIVI BRAUNI SA VIŠNJAMA Pravi se maltene sam, a savršen za iznenadne goste
Sočan i mekan kao duša, za prave sladokusce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)