BRAUNI SA JAGODAMA Klasik na prolećni način, a gotov za tili čas
Jednostavan desert fenomenalnog ukusa, za prave sladokusce.
Potrebno je:
- 168 g putera, iseckanog na kockice
- 226 g bele čokolade, seckane
- 2 jajeta
- 2 žumanca
- 250 g šećera
- 1 kašika vanilinog ekstrakta
- 219 g brašna
- 3/4 kašičice soli
- 50 g smrznutih jagoda
Za glazuru:
- 270 g šećera u prahu
- 45 ml punomasnog mleka
- 60 g smrznutih jagoda
Priprema:
Rernu zagrejte na 176 stepeni. Puter otopite sa belom čokoladom na pari, uz neprestano mešanje. Onda skinite sa vatre. U veliku posudu stavite jaja, žumanca, šećer i vanilin ekstrakt. Mikserom umutite, sve dok ne dobijete bledu i glatku smesu. Dodajte u mešavinu otopljenog putera i bele čokolade, pa mutite dok se ne sjedini. Brašno i so sjedinite sa vlažnim sastojcima, pa lopaticom mešajte, dok se ne sjedini. Izblendajte smrznute jagode. Zatim, dodajte jagode u testo, pa sve izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 28-31 minut, pa pustite da se ohlade u tiganju na rešetki. Šećer sjedinite sa mlekom. Izblendajte jagode, pa pomešajte sa glazurom. Kolače prelijte glazurom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LIMUN BRAUNI OSVEŽAVA U TRENU Savršen za iznenadne goste, a sočniji niste jeli
Fenomenalan i sladak, a gotov očas posla.
NEODOLJIVI ČOKOLADNI BRAUNI Brzi kolač koji uspeva i potpunim početnicima
Fenomenalan brauni oduševiće i one koji ne vole slatko.
JESENJI BRAUNI SA BUNDEVOM Zdravi desert koji se pamti, za lepo veče sa prijateljima
Ako volite klasični brauni, ovaj sa bundevom ćete obožavati.
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)