BRAUNI SA JAGODAMA Klasik na prolećni način, a gotov za tili čas

Ivana Pavlović

16:30

Slatki kutak 0

Jednostavan desert fenomenalnog ukusa, za prave sladokusce.

brauni sa jagodama
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 168 g putera, iseckanog na kockice
  • 226 g bele čokolade, seckane
  • 2 jajeta
  • 2 žumanca
  • 250 g šećera
  • 1 kašika vanilinog ekstrakta
  • 219 g brašna
  • 3/4 kašičice soli
  • 50 g smrznutih jagoda

Za glazuru:

  • 270 g šećera u prahu
  • 45 ml punomasnog mleka
  • 60 g smrznutih jagoda

Priprema:

Rernu zagrejte na 176 stepeni. Puter otopite sa belom čokoladom na pari, uz neprestano mešanje. Onda skinite sa vatre. U veliku posudu stavite jaja, žumanca, šećer i vanilin ekstrakt. Mikserom umutite, sve dok ne dobijete bledu i glatku smesu. Dodajte u mešavinu otopljenog putera i bele čokolade, pa mutite dok se ne sjedini. Brašno i so sjedinite sa vlažnim sastojcima, pa lopaticom mešajte, dok se ne sjedini. Izblendajte smrznute jagode. Zatim, dodajte jagode u testo, pa sve izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 28-31 minut, pa pustite da se ohlade u tiganju na rešetki. Šećer sjedinite sa mlekom. Izblendajte jagode, pa pomešajte sa glazurom. Kolače prelijte glazurom. Bon appetit!

Komentari (0)