SLATKI ROLAT SA ŠARGAREPOM Kremasti desert koji budi sva čula
Neodoljiv i osvežavajući, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Potrebno je:
- 250 g rendane šargarepe
- 3 jaja
- 120 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 60 g putera
- prstohvat soli
- 120 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- muskantni oraščić na vrh noža
- 1 kašičica cimeta
Za fil:
- 300 g krem sira
- 80 g putera
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Narendajte šargarepu. U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom, prstohvatom soli i vanilin šećerom, pa dodajte omekšali puter. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, cimetom i muskatnim oraščićem, pa polako umešajte u smesu od jaja i na kraju dodajte rendanu šargarepu. Smesu sjedinite i izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Urolajte. Napravite fil od krem sira, šećera u prahu i putera. Odvojite dve kašike za premazivanje rolata, a ostatkom nafilujte i ponovo uvijte. Premažite rolat, pa ga ukrasite po želji.
Možda vas zanima:
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan
Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.
BANANA ROLAT SE TOPI U USTIMA Pravi se maltene sam, a kremast i lagan
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)