SLATKI ROLAT SA ŠARGAREPOM Kremasti desert koji budi sva čula

Ivana Pavlović

14:30

Slatki kutak 0

Neodoljiv i osvežavajući, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

rolat sa šargarepom
Shutterstock

Potrebno je:

  •  250 g rendane šargarepe
  • 3 jaja 
  • 120 g šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 60 g putera
  • prstohvat soli
  • 120 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • muskantni oraščić na vrh noža
  • 1 kašičica cimeta

Za fil:

  • 300 g krem sira
  • 80 g putera
  • 100 g šećera u prahu 
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Narendajte šargarepu. U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom, prstohvatom soli i vanilin šećerom, pa dodajte omekšali puter. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, cimetom i muskatnim oraščićem, pa polako umešajte u smesu od jaja i na kraju dodajte rendanu šargarepu. Smesu sjedinite i izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Urolajte. Napravite fil od krem sira, šećera u prahu i putera. Odvojite dve kašike za premazivanje rolata, a ostatkom nafilujte i ponovo uvijte. Premažite rolat, pa ga ukrasite po želji.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading