SLATKI ROLAT SA PISTAĆIMA I MALINAMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Neodoljiv i sladak, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
Za patišpanj:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 100 g brašna
- 50 g pistaća u prahu
- 1 kašičica hemijskog kvasca
- prstohvat soli
Za fil:
- 200 g svežih malina
- 100 g maskarponea
- 50 g šećera u prahu
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja i šećer, sve dok smesa ne postane penasta i bleda. Polako umešajte brašno, prah pistaća, hemijski kvasac i so, pazeći da ne puknu mehurići vazduha. Stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohladi.U činiji pomešajte maskarpone, šećer u prahu i vanilin ekstrakt, dok ne postignete glatku teksturu. Zatim, dodajte maline u fil. Prohlađen patišpanj okrenite na čist pleh i skinite papir za pečenje. Rasporedite ravnomerno fil preko patišpanja. Urolajte u oblik rolata. Ostavite bar sat vremena u frižideru. Prijatno.
Možda vas zanima:
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan
Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.
BANANA ROLAT SE TOPI U USTIMA Pravi se maltene sam, a kremast i lagan
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)