SLATKI ROLAT SA PISTAĆIMA I MALINAMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Neodoljiv i sladak, bićete oduševljeni.

Potrebno je:
Za patišpanj:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 100 g brašna
- 50 g pistaća u prahu
- 1 kašičica hemijskog kvasca
- prstohvat soli
Za fil:
- 200 g svežih malina
- 100 g maskarponea
- 50 g šećera u prahu
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja i šećer, sve dok smesa ne postane penasta i bleda. Polako umešajte brašno, prah pistaća, hemijski kvasac i so, pazeći da ne puknu mehurići vazduha. Stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohladi.U činiji pomešajte maskarpone, šećer u prahu i vanilin ekstrakt, dok ne postignete glatku teksturu. Zatim, dodajte maline u fil. Prohlađen patišpanj okrenite na čist pleh i skinite papir za pečenje. Rasporedite ravnomerno fil preko patišpanja. Urolajte u oblik rolata. Ostavite bar sat vremena u frižideru. Prijatno.
Možda vas zanima:

BEZE ROLAT SA MALINAMA Sa hrskavom korom i kremastim filom, popraviće vam dan u trenu
Mirisni desert nestaće sa stola odmah.

MEDOVIK ROLAT ZA SVE SVEČANE PRILIKE Ako volite čuvenu tortu, ovaj desert ćete obožavati
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.

RAFAELO ROLAT SE TOPI U USTIMA Lagani desert osvojiće vas od prvog zalogaja
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

KOKOS ROLAT Miriše na plažu i more, a uspeva i potpunim početnicima
Sočan spoj kokosa sa kafom za prave kafoljubce.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)