SLATKI ROLAT SA PISTAĆIMA I MALINAMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Neodoljiv i sladak, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
Za patišpanj:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 100 g brašna
- 50 g pistaća u prahu
- 1 kašičica hemijskog kvasca
- prstohvat soli
Za fil:
- 200 g svežih malina
- 100 g maskarponea
- 50 g šećera u prahu
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja i šećer, sve dok smesa ne postane penasta i bleda. Polako umešajte brašno, prah pistaća, hemijski kvasac i so, pazeći da ne puknu mehurići vazduha. Stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohladi.U činiji pomešajte maskarpone, šećer u prahu i vanilin ekstrakt, dok ne postignete glatku teksturu. Zatim, dodajte maline u fil. Prohlađen patišpanj okrenite na čist pleh i skinite papir za pečenje. Rasporedite ravnomerno fil preko patišpanja. Urolajte u oblik rolata. Ostavite bar sat vremena u frižideru. Prijatno.
Možda vas zanima:
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan
Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.
BANANA ROLAT SE TOPI U USTIMA Pravi se maltene sam, a kremast i lagan
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)