PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA Klasik koji ne izlazi iz mode u sočnom spoju sa voćem

Ivana Pavlović

17:30

Slatki kutak 0

Vazdušaste i mekane, savršene za proleće.

princes krofne sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 350 ml vode 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 75 g putera
  • 230 g brašna 
  • 3 jajeta 
  • 1 kašičica praška za pecivo 

Za krem: 

  • 500 ml slatke pavlake 
  • 2-3 kašike šećera u prahu
  • Za fil sa višnjama:
  • 200 ml kompota sa višnjama
  • 3 kašike šećera
  • 1/2 kašike skroba

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpi zakuvajte vodu, so i puter na srednjoj temepraturi, pa kad provri umešajte prosejano brašno i brzo sjedinite drvenom varjačom. Kuvajte još 4 minuta, uz neprestano mešanje. Prebacite u neku posudu, umutite, pa polako dodajte jaja, uz neprestano mućenje. Dodajte i prašak za pecivo, pa umutite. U špric za kolače sipajte smesu, pa istiskajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Prebacite na rešetku i pustite da se potpuno prohladi. U šerpu sipajte kompot, dodajte šećer i skorb, pa kuvajte uz neprestano mešanje, nekih 5 minuta. Onda dodajte višnje iz kompota, pa kuvajte do ključanja, uz neprestano mešanje. Skinite sa šporeta, pa ostavite u frižideru pola sata. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Presecite testo na pola, pa nanesite beli krem, preko fil sa višnjama, opet beli krem, pa fil sa višnjama i zatvorite. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pospite krofnice šećerom u prahu. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading