PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA Klasik koji ne izlazi iz mode u sočnom spoju sa voćem
Vazdušaste i mekane, savršene za proleće.
Potrebno je:
- 350 ml vode
- 1/2 kašičice soli
- 75 g putera
- 230 g brašna
- 3 jajeta
- 1 kašičica praška za pecivo
Za krem:
- 500 ml slatke pavlake
- 2-3 kašike šećera u prahu
- Za fil sa višnjama:
- 200 ml kompota sa višnjama
- 3 kašike šećera
- 1/2 kašike skroba
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpi zakuvajte vodu, so i puter na srednjoj temepraturi, pa kad provri umešajte prosejano brašno i brzo sjedinite drvenom varjačom. Kuvajte još 4 minuta, uz neprestano mešanje. Prebacite u neku posudu, umutite, pa polako dodajte jaja, uz neprestano mućenje. Dodajte i prašak za pecivo, pa umutite. U špric za kolače sipajte smesu, pa istiskajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Prebacite na rešetku i pustite da se potpuno prohladi. U šerpu sipajte kompot, dodajte šećer i skorb, pa kuvajte uz neprestano mešanje, nekih 5 minuta. Onda dodajte višnje iz kompota, pa kuvajte do ključanja, uz neprestano mešanje. Skinite sa šporeta, pa ostavite u frižideru pola sata. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Presecite testo na pola, pa nanesite beli krem, preko fil sa višnjama, opet beli krem, pa fil sa višnjama i zatvorite. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pospite krofnice šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
BABA DESINE PRINCES KROFNE MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovako kremaste i mekane niste jeli
Najbolje stavite odmah duplu meru.
PRINCES KROFNE Jednostavne, hrskave, kremaste i savršene, a zamiriše cela kuća
Nestaće sa stola čim se postave.
NEODOLJIVE PRINCES KROFNE Spremaju se u tiganju i gotove su za 10 minuta
Verovali ili ne princes krofne mogu se spremiti čak i u tiganju. Ukus će im biti savršen, a kako za fil ne koristimo puding, podsetiće vas na detinjstvo i topiće vam se u ustima.
PROFITEROLE Slane sa ruskom salatom ili slatke sa kremom, na vama je da izaberete
Sam naziv „profiterole“ upotrebljen prvi put je upotrebljen 1604. Najčešće se prave sa ruskom salatom u slanoj varijanti, odnosno kremom od vanile u slatkoj, pa se posipaju šećerom u prahu, tj. čokoladnim prelivom. Podsećaju na naše princes krofne, a mogu da se prave i kao duguljaste, pa da dobijete eklere.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)