POSNI MAROKANSKI KEKSIĆI Prhki i mekani, savršeni zalogajčići uz kafu

Ivana Pavlović

11:30

Slatki kutak 0

Prave se lako, a osvajaju ukusom.

marokanski keksići
Printscreen

Potrebno je:

  • 350 g putera od kikirikija
  • 100 ml ulja
  • 325 g brašna
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašičica cimeta

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U većoj činiji pomešajte puter od kikirikija, ulje, šećer u prahu, cimet i vanilin šećer, pa dodajte brašno i mesite dok ne dobijete mekano, glatko testo. Rukom oblikujte male kuglice.  Svaku uvaljajte u brašno, pa pritisnite pečatom za kekse da dobijete dekorativan oblik. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađene kolače pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading