HRSKAVI KEKSIĆI SA BADEMOM Zdrava i ukusna užina koja super ide uz kafu ili čaj

Ivana Pavlović

15:00

Zdravi zalogaji 0

Daće vam energije, a super su ukusa.

keksići sa bademom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g brašna
  • 150 g mlevenih badema
  • 100 g šećera
  • srž 1 štapića vanile
  • 1 jaje
  • 150 g putera
  • 100 g šećera u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa mlevenim bademima, šećerom i polovinom srži vanile. Oblikujte gomilicu, u sredinu dodajte jaje, a okolo stavite komadiće putera. Zamesite testo i obmotajte folijom, pa ostavite sat vremena u frižideru. Oklagijom razvucite testo na debljinu jedan centimetar, pa vadite modlom keksiće. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Ostavite tako 15 minuta. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Pomešajte šećer sa ostatkom vanile. U tu mešavinu valjajte pečene keksiće.

Možda vas zanima:

kantučini

ITALIJANSKI KANTUČINI Hrskavi keksići se tope u ustima, a savršeno idu uz kafu ili čaj

19:00

27 jul, 2025

Kulinarski globus

Kantučini su prvi put napravljeni u gradu Pratu, u 16. veku, a godinama su smatrani toliko posebnim, da su ih služili samo na dvorovima tadašnje italijanske aristokratije. Čuveni italijanski keksići sa bademom peku se dvaput da bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

Komentari (0)

Loading