HRSKAVI KEKSIĆI SA BADEMOM Zdrava i ukusna užina koja super ide uz kafu ili čaj
Daće vam energije, a super su ukusa.
Potrebno je:
- 200 g brašna
- 150 g mlevenih badema
- 100 g šećera
- srž 1 štapića vanile
- 1 jaje
- 150 g putera
- 100 g šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa mlevenim bademima, šećerom i polovinom srži vanile. Oblikujte gomilicu, u sredinu dodajte jaje, a okolo stavite komadiće putera. Zamesite testo i obmotajte folijom, pa ostavite sat vremena u frižideru. Oklagijom razvucite testo na debljinu jedan centimetar, pa vadite modlom keksiće. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Ostavite tako 15 minuta. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Pomešajte šećer sa ostatkom vanile. U tu mešavinu valjajte pečene keksiće.
Možda vas zanima:
KEKSIĆI SA LIMUNOM SUPER IDU UZ ČAJ ILI KAFU Brza užina koju svi vole
U savršenom slatko-kiselkastom spoju.
ITALIJANSKI KANTUČINI Hrskavi keksići se tope u ustima, a savršeno idu uz kafu ili čaj
Kantučini su prvi put napravljeni u gradu Pratu, u 16. veku, a godinama su smatrani toliko posebnim, da su ih služili samo na dvorovima tadašnje italijanske aristokratije. Čuveni italijanski keksići sa bademom peku se dvaput da bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.
PUTER KEKSIĆI Super idu uz čaj ili kafu, a mekani i sočni, i dupla mera će biti malo!
Mekani kao duša, a preukusni.
KEKSIĆI SA SIROM Jednostavni, brzi i ukusni, pravićete ih svaki dan
Savršeni za užinu.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)