NEODOLJIVI ČOKOLADNI SUFLE Desert koji se topi u ustima, a uspeva i početnicima, po receptu bez mane
Savršenog ukusa koji se pamti.

Potrebno je:
- 1 kašika putera
- 1 kašika brašna
- pola šolje mleka (hladno)
- 100 g tamne čokolade (75% kakao)
- prstohvat soli
- pola kašičice ekstrakta vanile
- 1 žumance
- 2 belanceta
- 3 kašike šećera
- kakao
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Puterom premažite posudice, pa ih pospite šećerom. Puter istopite u šerpi, dodajte brašno, i pržite minut, uz neprestano mešanje. Pazite da ne zagori. Sipajte hladno mleko pa mešajte dok se smesa malo ne zgusne. Skinite sa šporeta i sipajte čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi. Dodajte so, vanilu i pomešajte, pa ostavite par minuta da se prohladi, pa dodajte žumance i sjedinite. Umutite belanca u posudi, dodajte postepeno šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Lagano dodajte belanca i umešajte. Preručite smesu u posude. Poređajte u pleh. Pecite oko 12 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pospite sufle kakaoom.
Možda vas zanima:

VALJUŠCI SA MAKOM Bude nostalgiju na dane detinjstva, a gotovi očas posla
Desert ukusa koji se pamti.

ČOKOLADNI MUS Gotov za pola minuta, a nikad kremastiji i slađi, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert za sve prilike.

DOMAĆI RATLUK SA ORASIMA SUPER UZ CRNU KAFU Donosimo vam stari bosanski recept
Priprema je laka, a ukus božanstven.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI MAFINI Brz i ukusan desert koji svi vole, a napravi se očas posla
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

Komentari (0)