ČIZKEJK SA POMORANDŽOM Osvežavajući desert po receptu bez mane

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Sočan i sladak, uzećete parče više.

čizkejk sa pomorandžom
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 ml soka od narandže
  • 125 g maslaca
  • 150 g keksa sa pomorandžom

Za beli fil

  • 500 g neslanog sira za kolače
  • 500 g slatke pavlake 
  • kesica želatina
  • kesica krem fiksa
  • 250 g prah šećera
  • 2 pomorandže 

Za voćni fil

  • 3 pomorandže 
  • 250 ml vode
  • 6 kašika šećera
  • 2 kesice pudinga pd vanile
  • 1 dl vode za puding

Priprema:

Mleveni keks pomešajte sa sokom od narandže i maslacem. Na dno kalupa za torte izlijte smesu. Isecite keks na polovine pa ga rasporedite po obodima kalupa. Slatku pavlaku umutite sa kremfiksom. Zasebno umutite sir sa šećerom u prahu. Spojite oboje, a jednu kesicu želatina prelijte sa 4 kašike hladne vode i pustite 10 minuta da nabubri. Želatin zagrejte do tačke ključanja pa sipajte u smesu sa slatkom pavlakom i sirom. Potom sve dobro promešajte. Dve oljuštene i očišćene pomorandže secite na sitne kocke pa dobro promešajte.Preko kore od keksa ravnomerno rasporedite beli fil. Dve pomorandže ogulite i isecite na kocke pa stavite u šerpu i sipajte 2dl vode i 5 kašike šećera. Pustite da provri oko 10-15 minuta, pa kašikom ispasirajte pomorandže. Puding od vanile razmutite u 1dl vode pa dodajte u voće i dobro promešajte. Pustite sat vremena da se prohladi. Preko belog fila rasporedite prohlađen fil. U frižideru ostavite čizkejk bar 3 sata pre služenja. Kolač dekorišite otopljenom čokoladom. Prijatno!

Komentari (0)

Loading