SOČNA PITA SA VIŠNJAMA Poslastica kojoj nije moguće odoleti, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

18:30

Slatki kutak 0

Osvojiće vas od prvog zalogaja.

pita sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • oko 700 g višanja
  • 100 g griza
  • 80 g šećera
  • 1 dl ulja
  • 1 dl mineralne vode
  • 500 g kora za pite
  • 1-2 kašike šećera za posipanje

Priprema:

Rernu uključite na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte višnje sa grizom i šećerom. Ostavite sa strane pa u napravite preliv od ulja i mineralne vode. Odvojite četiri puta po tri kore tako da dobijete četiri pite koje sadrže tri lista. Uljem i vodom premažite koru pa pospite prstohvatom šećera. Zatim poklopite korom. Postupak ponovite i sa drugom korom. Na treću koru stavite smesu sa višnjama, pa urolajte u rolat. Postupak ponovite sa svim korama. Pite poređajte na pleh obložen papirom za pečenje pa premažite uljem i vodom. Na kraju, pospite šećerom. Pecite pitu pola sata do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu pitu pospite šećerom u prahu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading