KUGLOF SA POMORANDŽAMA Sočni desert za sve svečane prilike koji će vas osvežiti u trenu

Ivana Pavlović

11:30

Slatki kutak 0

Fenomenalan i sladak, uzećete parče više.

kuglof sa pomorandžama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša ulja
  • 220 g brašna
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 pomorandža
  • malo šećera u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepni. Umutite jaja sa šećerima, pa dodajte jogurt, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sve dobro umutite, pa dodajte rendanu koru pomorandže i dobro sjedinite. Kalup premažite margarinom, pa izlijte smesu u kalup. Pecite kuglof oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Možda vas zanima:

kuglof

NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni

19:00

5 jul, 2025

Slatki kutak

Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.

Komentari (0)

Loading