POSNA MEDENA PITA Nema mleka i jaja, a ovaj sastojak joj daje posebnu draž, ješćete mrsnim danima

Ivana Pavlović

15:30

Slatki kutak 0

Zbog pudinga će biti sočna i kremasta, nema ko vam neće tražiti recept.

medena pita
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 kašike meda
  • 4 kašike mlevenog maka
  • 20 kašika brašna
  • 300 ml kisele vode
  • 150 ml ulja
  • 5 kašika šećera
  • 2 vanilin šećera
  • pola kašičice praška za pecivo
  • kašičica sode

i za fil:

  • 500 ml vode
  • 1 puding (ukus: banana)
  • 8 kašika šećera
  • 150g margarina
  • 4 kašike gustina

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite med,brašno, kiselu vodu, ulje, šečere, prašak za pecivo i sodu. Smesu podelite na 4 dela. Ispecite dve kore. U dve preostale smese dodajte po dve kašike mlevenog maka. Pecite kore 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Stavite vodu da provri,a zasebno pomešajte puding, šećer i gustin. Masu sipajte u provrelu vodu. Nakon što se zgusne, ostavite da  se ohladi, pa sjedinite sa umućenim margarinom. Fil podelite na 4 dela. Filujte kolač redosledom: bela kora, fil, crna kora, fil, bela kora, fil, crna kora, fil; dekorišite vrh pite makom, kokosovim brašnom, šlagom ili po želji.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading