POSNA MEDENA PITA Nema mleka i jaja, a ovaj sastojak joj daje posebnu draž, ješćete mrsnim danima
Zbog pudinga će biti sočna i kremasta, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 4 kašike meda
- 4 kašike mlevenog maka
- 20 kašika brašna
- 300 ml kisele vode
- 150 ml ulja
- 5 kašika šećera
- 2 vanilin šećera
- pola kašičice praška za pecivo
- kašičica sode
i za fil:
- 500 ml vode
- 1 puding (ukus: banana)
- 8 kašika šećera
- 150g margarina
- 4 kašike gustina
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite med,brašno, kiselu vodu, ulje, šečere, prašak za pecivo i sodu. Smesu podelite na 4 dela. Ispecite dve kore. U dve preostale smese dodajte po dve kašike mlevenog maka. Pecite kore 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Stavite vodu da provri,a zasebno pomešajte puding, šećer i gustin. Masu sipajte u provrelu vodu. Nakon što se zgusne, ostavite da se ohladi, pa sjedinite sa umućenim margarinom. Fil podelite na 4 dela. Filujte kolač redosledom: bela kora, fil, crna kora, fil, bela kora, fil, crna kora, fil; dekorišite vrh pite makom, kokosovim brašnom, šlagom ili po želji.
Možda vas zanima:
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Polovina se pojede dok je još u plehu
Sočan desert gotov očas posla.
SVETOGORSKI KOLAČ ZA DANE STROGOG POSTA Ovako ga prave monasi na Hilandaru
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNE ŽERBO KOCKE MILUJU NEPCA Nimalo ne zaostaju za originalom i smažu se u trenu
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
POSNI KUGLOF SA SUVIM VOĆEM Jednostavna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Sočan i mirisan, a po ukusu mu nema ravnog.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)