MEDOVIK TORTA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Lako i brzo, svako može da je napravi
U savršenom spoju sa medom, ukrasiće svaku svečanu trp'ezu.

Potrebno je:
- 2 jajeta
- 200 g šećera
- 100 g maslaca
- 1 najmanja kašičica sode bikarbone
- 3 kašike mleka
- 3 kašike meda (što jači i kvalitetniji)
- pola kašičice cimeta
- 600-650 g glatkog brašna
Fil:
- 950 g kisele pavlake
- 80 g šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake
- 1 kašičica arome vanile
Priprema:
Mikserom umutiti jaja i šećer, dodati sve ostale sastojke sem brašna. Staviti na nižu temperaturu, da se sve lepo rastopi. Kad soda počne da peni, skinite sa ringle. Dok je toplo umešati brašno, lepo sjediniti. Brašno postepeno dodavati dok ne dobijete fino, glatko testo. Testo podeliti na 10 delova, izmerite na vagici tako da bude jednako. Rasklagijati između 2 pek-papira, otprilike kore prečnika 18 cm, mogu biti i do 22 cm. Korice peći na prevrnutom plehu, 5 do 7 minuta na 180 stepeni. Za fil umutite slatku pavlaku, ne previše čvrsto, posebno izmešajte kiselu pavlaku, šećer i vanilu, a zatim sve lepo sjedinite. Na svaku koru ide 2,3 kašike fila. Poslednju koricu izmrvite i obložite tortu sa svih strana, pa dobro ohladite.
Možda vas zanima:

CEZAR SALATA Dijetalna, zasitna i preukusna, nećete biti gladni satima
Savršenog ukusa, pravićete stalno.

MEDOVIK TORTA Fenomenalna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti goste
Ukusa koji se pamti, za pravo uživanje.

MEDOVIK TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a savršenog ukusa
Savršenog izgleda i ukusa, uzećete parče više.

MEDOVIK TORTA Očaravajuća poslastica kao savršena za sve svečane događaje
Fenomenalna torta sa medom za prave sladokusce.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)