ŠTRUDLA SA BOROVNICAMA Prava letnja poslastica koja će vas osvežiti u trenu
Mirisna i sočna, uzećete parče više.
Potrebno je:
- 300 g glatkog brašna
- 1 jaje
- 50 ml vode
- 50 ml sirćeta
- 50 ml ulja
- prstohvat soli
- 100 g prezli
- malo maslaca
- 1 kg borovnica
- kristal šećer
- cimet
- vanilin šećer
- malo ulja
- šećer u prahu
Priprema:
U šerpici zagrejte vodu, sirće, ulje i so. Kada postane mlako, po malo dodavati u prethodno umućeno jaje, te takođe postepeno dodavati brašno. Umesite testo, pa formirajte kuglu, prekrijte činijom i pustite da odstoji barem 60 do 120 minuta. Razvucite testo. Prezle prepržene na maslacu stavite duž jedne ivice testa. Ostatak testa malo pouljiti. Na prezle stavite sveže borovnice, pa posuti kristal šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Sve zajedno zarolajte u štrudlu i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. Kad se ohladi, štrudlu posuti šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Zamiriše cela kuća dok se peče.
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Uz šoljicu kafe, za jutro koje se pamti
Zamirisaće cela kuća.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)