ŠTRUDLA SA BOROVNICAMA Prava letnja poslastica koja će vas osvežiti u trenu
Mirisna i sočna, uzećete parče više.

Potrebno je:
- 300 g glatkog brašna
- 1 jaje
- 50 ml vode
- 50 ml sirćeta
- 50 ml ulja
- prstohvat soli
- 100 g prezli
- malo maslaca
- 1 kg borovnica
- kristal šećer
- cimet
- vanilin šećer
- malo ulja
- šećer u prahu
Priprema:
U šerpici zagrejte vodu, sirće, ulje i so. Kada postane mlako, po malo dodavati u prethodno umućeno jaje, te takođe postepeno dodavati brašno. Umesite testo, pa formirajte kuglu, prekrijte činijom i pustite da odstoji barem 60 do 120 minuta. Razvucite testo. Prezle prepržene na maslacu stavite duž jedne ivice testa. Ostatak testa malo pouljiti. Na prezle stavite sveže borovnice, pa posuti kristal šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Sve zajedno zarolajte u štrudlu i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. Kad se ohladi, štrudlu posuti šećerom u prahu.
Možda vas zanima:

MAKOVNJAČA PO STAROM RECEPTU BUDI NOSTALGIJU Ista kao ona iz bakine kuhinje, smaže se u trenu
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

ŠTRUDLA SA VANILOM I MALINOM Mirisna poslastica koja budi sva čula, razgrabiće se brzinom svetlosti
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.

ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za neodoljivu poslasticu, biće mekana i sočna
Najbolje služite uz kafu ili čaj.

BEČKA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica raspametiće i one izbirljive
Najbolje služite uz šolju kafe.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)