SLADOLED PITA SA KIKIRIKIJEM I KARAMELOM Sladi i rashlađuje u isto vreme, za uživanje koje se pamti
Sočna i kremasta, ukusa koji se pamti.
Potrebno je:
- 18 komada keksa
- 0,33 šoljice maslaca
Za nadev:
- 1 kg sladoleda od vanile
- 250 ml šolje pekan oraha
- 2 čokoladice sa kikirikijem
- 4 komada deserta od čokolade i kikiriki maslaca
Za karamel sos:
- 1 šolja smeđeg šećera
- 500 ml šolje slatkog mleka
- 4 kašike maslaca
- prstohvat soli
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U blenderu usitnite keks, pa prebacite u činiju i umešajte otopljeni maslac.Smesu izlijte u kalup i pecite oko 5 minuta, pa pustite da se skroz ohladi. U sladoled dodajte grubo seckane pekane, seckane dezerte od čokolade i kikiriki maslaca i 2 čokoladice s kikirikijem, pa smesu ulijte u pripremljenu podlogu. Onda pokrijte folijom i zamrznite 1-2 sata. U jednoj šerpi pomešajte smeđi šećer, mleko, maslac i so u loncu na srednje niskoj vatri. Kuvajte oko 5-7 minuta, uz lagano mešanje. Zatim, dodajte vanilu i kuvajte još minut. Prelijte kriške pite hladnim karamel sosom i pospite seckanim pekanima.
Možda vas zanima:
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
TIRAMISU TORTA JOŠ BOLJA OD KOLAČA Kremasta i brza, polizaćete i tanjir
Savršena za prave kafoljupce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)