SLADOLED PITA SA KIKIRIKIJEM I KARAMELOM Sladi i rashlađuje u isto vreme, za uživanje koje se pamti

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Sočna i kremasta, ukusa koji se pamti.

sladoled pita
Printscreen

Potrebno je:

  • 18 komada keksa
  • 0,33 šoljice maslaca

Za nadev:

  • 1 kg sladoleda od vanile 
  • 250 ml šolje pekan oraha
  • 2 čokoladice sa kikirikijem
  • 4 komada deserta od čokolade i kikiriki maslaca

Za karamel sos:

  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 500 ml šolje slatkog mleka
  • 4 kašike maslaca
  •  prstohvat soli
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta

Priprema:

Rernu zagrejte na 175 stepeni. U blenderu usitnite keks, pa prebacite u činiju i umešajte otopljeni maslac.Smesu izlijte u kalup i pecite oko 5 minuta, pa pustite da se skroz ohladi. U sladoled dodajte grubo seckane pekane, seckane dezerte od čokolade i kikiriki maslaca i 2 čokoladice s kikirikijem, pa smesu ulijte u pripremljenu podlogu. Onda pokrijte folijom i zamrznite 1-2 sata. U jednoj šerpi pomešajte smeđi šećer, mleko, maslac i so u loncu na srednje niskoj vatri. Kuvajte oko 5-7 minuta, uz lagano mešanje. Zatim, dodajte vanilu i kuvajte još minut. Prelijte kriške pite hladnim karamel sosom i pospite seckanim pekanima.

 

Komentari (0)

Loading