SLADOLED PITA SA KIKIRIKIJEM I KARAMELOM Sladi i rashlađuje u isto vreme, za uživanje koje se pamti
Sočna i kremasta, ukusa koji se pamti.

Potrebno je:
- 18 komada keksa
- 0,33 šoljice maslaca
Za nadev:
- 1 kg sladoleda od vanile
- 250 ml šolje pekan oraha
- 2 čokoladice sa kikirikijem
- 4 komada deserta od čokolade i kikiriki maslaca
Za karamel sos:
- 1 šolja smeđeg šećera
- 500 ml šolje slatkog mleka
- 4 kašike maslaca
- prstohvat soli
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U blenderu usitnite keks, pa prebacite u činiju i umešajte otopljeni maslac.Smesu izlijte u kalup i pecite oko 5 minuta, pa pustite da se skroz ohladi. U sladoled dodajte grubo seckane pekane, seckane dezerte od čokolade i kikiriki maslaca i 2 čokoladice s kikirikijem, pa smesu ulijte u pripremljenu podlogu. Onda pokrijte folijom i zamrznite 1-2 sata. U jednoj šerpi pomešajte smeđi šećer, mleko, maslac i so u loncu na srednje niskoj vatri. Kuvajte oko 5-7 minuta, uz lagano mešanje. Zatim, dodajte vanilu i kuvajte još minut. Prelijte kriške pite hladnim karamel sosom i pospite seckanim pekanima.
Možda vas zanima:

BRZA POSNA TORTA SA JAGODAMA Nema paljenja rerne, može i dete da je napravi
Savršena za sve svečane prilike.

ŠTRUDLA SA KAJSIJAMA Mirisna, sočna i mekana kao duša, baš kao ona bakina!
Bićete oduševljeni ukusom.

MAKOVNJAČA PO STAROM RECEPTU BUDI NOSTALGIJU Ista kao ona iz bakine kuhinje, smaže se u trenu
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

REFORMA TORTA Raskošna poslastica bogatog ukusa koji se ne zaboravlja
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)