SAVRŠEN SLATKIŠ ZA LETNJE POPODNE Pita sa jabukama u lisnatom testu, vrhunsko uživanje
Okolo hrskava korica, a unutra mek i sočan fil, sve miriše na cimet, a priprema jednostavna. Može sa bilo kojim voćem na ove vrućine

Sastojci:
2 lisnata testa, bilo da je zaledjeno blok ili sveže.
5 srednjih jabuka
150 gr belog i 100 gr smedjeg šećera
1 kašičica cimeta ( po želji više )
sok od pola limuna
1 kašika gustina / skroba
2 kašike vode
Priprema:
Jabuke očistiti pa iseći na kockice.
Staviti u šerpu pa dodati šećer i limun i promešati.
Ostaviti da odstoje 10 minuta.
Staviti na vatru i kada provi smanjiti na srednju i kuvati 7 – 8 minuta.
Umutiti gustin sa vodom, dodati jabukama, promešati i kada se zgusnulo skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi.
Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje.
Razvući ga na veličinu velikog pleha od rerne, a zatim na 4 ili 5 traka.
Na svaku traku staviti punu kašiku nadeva.
Ako vam je nesto redji izbegavajte sok, samo jabuke.
Na jednu stranu stavite nadev, a drugom stranom preklopite i zatvorite.
Poslažite u podmazan pleh.
Premazati svaku pitu od jabuka umućenim jajetom i posuti mešavinom kristal šećera i cimeta.
Peći oko 15 minuta, zavisno koliko pečeno volite.
Poslužiti i toplo i hladno.
Možda vas zanima:

SPECIJALITET ZAPADNOG SREMA Domaća proja sa slaninom i sirom, božanstven miris, a tek ukus
Kada jednom probate ovaj recept za proju sa sirom, uvek ćete je praviti, bilo za doručak ili večeru

NAJLEPŠA JELA ZA VIDOVDAN Domaćice iz Kosova ih tradicionalno prave svake godine za veliki praznik, prenose se s kolena na koleno
Ova jela se svake godine na Kosovu prave za Vidovdan
GURABIJE SRCU NAJMILIJE Poslastica na koju niko ne ostaje ravnodušan
Miris našeg detinjstva!

IZBEGNITE OVE GREŠKE Evo zašto sir nikada ne treba direktno iz frižidera da servirate na tanjir
Gotovo svaki sir treba izvaditi iz hladnjaka barem sat vremena pre služenja

SARAJEVSKA KLJUKUŠA Imamo originalni recept, košta samo 250 dinara, a nema te osobe koja može da joj odoli
Sirotinjsko jelo od krompira, svojevrstan je specijalitet, pa mnogi kažu da je upravo ova pita najsočnija na svetu. Najbolje od svega je što vam za nju uopšte ne treba mnogo novca, a dobićete izvrstan i zdrav obrok

DOMAĆE KIFLICE Posne, savršene vruće, a biće super i hladne, i dupla mera će biti malo!
Posne i slasne, savršene za doručak ili večeru.

OVAKVE PRAVE SAMO NAJBOLJI PEKARI Recept za najmekše pancerote koje se tope u ustima
Pancerote su jedno od onih jela koje nas vraćaju u detinjstvo – miris prženog testa, topljeni sir koji se razvlači, i paradajz sos koji obogaćuje svaki zalogaj.

SAVRŠEN SLATKIŠ ZA LETNJE POPODNE Pita sa jabukama u lisnatom testu, vrhunsko uživanje
Okolo hrskava korica, a unutra mek i sočan fil, sve miriše na cimet, a priprema jednostavna. Može sa bilo kojim voćem na ove vrućine

ZABORAVITE NA MASNE PITE Ovako Turci prave burek kod kuće – brz, lagan i preukusan
Zanimljiva je činjenica da ga ona priprema u tiganju, kao i to da nije mastan kao onaj iz pekare
Komentari (0)