SAVRŠEN SLATKIŠ ZA LETNJE POPODNE Pita sa jabukama u lisnatom testu, vrhunsko uživanje
Okolo hrskava korica, a unutra mek i sočan fil, sve miriše na cimet, a priprema jednostavna. Može sa bilo kojim voćem na ove vrućine
Sastojci:
2 lisnata testa, bilo da je zaledjeno blok ili sveže.
5 srednjih jabuka
150 gr belog i 100 gr smedjeg šećera
1 kašičica cimeta ( po želji više )
sok od pola limuna
1 kašika gustina / skroba
2 kašike vode
Priprema:
Jabuke očistiti pa iseći na kockice.
Staviti u šerpu pa dodati šećer i limun i promešati.
Ostaviti da odstoje 10 minuta.
Staviti na vatru i kada provi smanjiti na srednju i kuvati 7 – 8 minuta.
Umutiti gustin sa vodom, dodati jabukama, promešati i kada se zgusnulo skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi.
Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje.
Razvući ga na veličinu velikog pleha od rerne, a zatim na 4 ili 5 traka.
Na svaku traku staviti punu kašiku nadeva.
Ako vam je nesto redji izbegavajte sok, samo jabuke.
Na jednu stranu stavite nadev, a drugom stranom preklopite i zatvorite.
Poslažite u podmazan pleh.
Premazati svaku pitu od jabuka umućenim jajetom i posuti mešavinom kristal šećera i cimeta.
Peći oko 15 minuta, zavisno koliko pečeno volite.
Poslužiti i toplo i hladno.
Možda vas zanima:
RECEPT KAKAV STE UVEK TRAŽILI Mantije sa prazilukom i krompirom, ono kad se jelo podigne na viši nivo
Priredite ukućanima iznenađenje, dočekajte goste, biće vam zahvalni na savršenom zalogaju
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
SPECIJALITET ZAPADNOG SREMA Domaća proja sa slaninom i sirom, božanstven miris, a tek ukus
Kada jednom probate ovaj recept za proju sa sirom, uvek ćete je praviti, bilo za doručak ili večeru
NAJLEPŠA JELA ZA VIDOVDAN Domaćice iz Kosova ih tradicionalno prave svake godine za veliki praznik, prenose se s kolena na koleno
Ova jela se svake godine na Kosovu prave za Vidovdan
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)