BAUNTI PANAKOTA Kremasti desert od kog će vam poći voda na usta, savršenstvo sa kokosom

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Neodoljivog ukusa koji se pamti.

baunti panakota
Printscreen

Potrebno je:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 ml mleka
  • 40 g šećera
  • 1 šećer burbon vanila
  • 160 g bele čokolade
  • 6 g želatina
  • 50 g kokosa

Za ganaš preliv:

  • 150 ml slatke pavlake
  • 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:

U šerpicu sipajte slatku pavlaku i 150 ml mleka. Onda dodajte šećer i burbon vanilu, pa zagrejte do vrenja, ali nemojte da proključa. Ostatak mleka pomešajte sa želatinom i pustite da nabubri. Skinite sa vatre zagrejanu pavlaku idodajte kockice bele čokolade, ostavite dvadesetak sekundi, pa mešajte dok se sva čokolada ne otopi. Dodajte otopljeni želatin, pa dobro izmešajte i na kraju dodajte kokos. Ostavite desetak minuta pa rasporedite u posude ali ne do vrha. Ostavite bar 3-4 sata  u frižideru.Zagrejte slatku pavlaku do vrenja, pa skinite sa vatre i dodajte čokoladu izlomljenu na kocke. Pustite da odstoji tako minut, pa žicom dobro promešajte dok se sva čokolada ne otopi. Rasporedite preliv preko ohlađene panakote i ostavite u frižideru da se prohladi i stegne. Dekorišite listićima kokosa.

Komentari (0)

Loading