BAUNTI PANAKOTA Kremasti desert od kog će vam poći voda na usta, savršenstvo sa kokosom
Neodoljivog ukusa koji se pamti.
Potrebno je:
- 500 ml slatke pavlake
- 200 ml mleka
- 40 g šećera
- 1 šećer burbon vanila
- 160 g bele čokolade
- 6 g želatina
- 50 g kokosa
Za ganaš preliv:
- 150 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
U šerpicu sipajte slatku pavlaku i 150 ml mleka. Onda dodajte šećer i burbon vanilu, pa zagrejte do vrenja, ali nemojte da proključa. Ostatak mleka pomešajte sa želatinom i pustite da nabubri. Skinite sa vatre zagrejanu pavlaku idodajte kockice bele čokolade, ostavite dvadesetak sekundi, pa mešajte dok se sva čokolada ne otopi. Dodajte otopljeni želatin, pa dobro izmešajte i na kraju dodajte kokos. Ostavite desetak minuta pa rasporedite u posude ali ne do vrha. Ostavite bar 3-4 sata u frižideru.Zagrejte slatku pavlaku do vrenja, pa skinite sa vatre i dodajte čokoladu izlomljenu na kocke. Pustite da odstoji tako minut, pa žicom dobro promešajte dok se sva čokolada ne otopi. Rasporedite preliv preko ohlađene panakote i ostavite u frižideru da se prohladi i stegne. Dekorišite listićima kokosa.
Možda vas zanima:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)