BAUNTI PANAKOTA Kremasti desert od kog će vam poći voda na usta, savršenstvo sa kokosom
Neodoljivog ukusa koji se pamti.

Potrebno je:
- 500 ml slatke pavlake
- 200 ml mleka
- 40 g šećera
- 1 šećer burbon vanila
- 160 g bele čokolade
- 6 g želatina
- 50 g kokosa
Za ganaš preliv:
- 150 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
U šerpicu sipajte slatku pavlaku i 150 ml mleka. Onda dodajte šećer i burbon vanilu, pa zagrejte do vrenja, ali nemojte da proključa. Ostatak mleka pomešajte sa želatinom i pustite da nabubri. Skinite sa vatre zagrejanu pavlaku idodajte kockice bele čokolade, ostavite dvadesetak sekundi, pa mešajte dok se sva čokolada ne otopi. Dodajte otopljeni želatin, pa dobro izmešajte i na kraju dodajte kokos. Ostavite desetak minuta pa rasporedite u posude ali ne do vrha. Ostavite bar 3-4 sata u frižideru.Zagrejte slatku pavlaku do vrenja, pa skinite sa vatre i dodajte čokoladu izlomljenu na kocke. Pustite da odstoji tako minut, pa žicom dobro promešajte dok se sva čokolada ne otopi. Rasporedite preliv preko ohlađene panakote i ostavite u frižideru da se prohladi i stegne. Dekorišite listićima kokosa.
Možda vas zanima:

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

DOMAĆI SLADOLED OD BOROVNICA Treba vam samo 3 sastojaka, a bolji skoro niste jeli
Najbolje odmah stavite duplu meru.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)